Mainos

Sää synkkenee: Ensi yö kylmä – loppuviikolla vettä ja lunta

Sää viilenee alkuviikon ennätyslukemista. Perjantaina ja viikonlopun aikana tulee sateita. Osassa Lappia sateet voivat olla lunta.

Marraskuu on alkanut erittäin lämpimänä: eilen mitattiin Suomen mittaushistorian korkein marraskuun lukema, kun Kemiönsaaressa oli 14,3 astetta. Vielä keskiviikkona föhntuuli puhaltaa ja nostaa lämpötiloja etelässä ja lännessä paikoin kymmenen asteen yläpuolelle.

Ensi yö on kylmä. Pakkasta voi olla lähes koko maassa. Alimmat lämpötilat ovat pohjoisessa -5...-10 asteessa, maan etelä- ja keskiosassa 0...-5 asteessa. Torstai on vielä melko aurinkoinen ja laajalti poutainen päivä, mutta jo hieman alkuviikkoa viileämpi. Pohjois-Lapissa tulee torstaina lumikuuroja.

Säätyyppi muuttuu loppuviikoksi pilvisempään ja sateisempaan suuntaan.

– Lounaasta virtaa meille kosteaa ilmaa. Sää viilenee alkuviikon ennätyslukemista, mutta lämpötilat ovat edelleen lähes viisi astetta keskimääräistä korkeampia. Maan etelä- ja keskiosassa ollaan päivisin 5-10 asteessa, pohjoisessa nollan vaiheilla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Loppuviikolla sateet yleistyvät.

– Perjantaina maan etelä- ja keskiosassa tulee hajanaisia vesisateita. Lauantaina illalla laajempi sadealue kulkee maan yli. Sunnuntaiksi on tulossa seuraava matalapaine, mutta sen reitti on vielä epävarma. Sateet tulevat laajalti vetenä, mutta Lapissa sade voi olla lunta, etenkin Pohjois- ja Itä-Lapissa, sanoo Aleksi Jokela.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.