Mainos

Ensi viikon sääkartoilla kylmiä pakkasöitä ja pohjoiseen lunta – ”Ennuste kuitenkin vielä epävarma”

Tämän hetken ennusteen mukaan sää kylmenee alkuviikolla, pohjoisessa sateet tulisivat jo paikoin lumena. Sään ennustettavuus kuitenkin heikkenee heti maanantain jälkeen.

Viikonlopun päivistä lauantai on laajalti poutainen, lännessä voi paistaa aurinko. Lounaassa ja etelässä päivän ylin lämpötila kipuaa vielä kymmenen asteen tienoille, pohjoisessa ollaan vähän plussalla. Sunnuntaina sadealue saapuu maan länsi- ja pohjoisosaan. Sade jatkaa matkaansa itään maanantain vastaisen yön ja maanantain aikana.

Maanantaina Suomeen virtaa myös annos huomattavasti kylmempää ilmaa pohjoisesta.

– Päivän ylimmät lämpötilat ovat maanantaina etelässä viiden asteen vaiheilla, pohjoisessa 0-5 asteessa, kylmintä on Pohjois-Lapissa. Pohjoisen sateet muuttuvat iltaa kohden lumeksi, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Sään ennustettavuus pidemmällä ensi viikkoon on heikko ja ennustemalleissa on vielä monia vaihtoehtoja.

– Suomen ylle tulee todennäköisesti korkeapaine, joka jämähdyttää luoteesta saapuvaa kylmää ilmaa ja toisi hyytäviä öitä. Etelässäkin voi olla öisin reilusti pakkasta, päivisin pakkaslukemat ovat mahdollisia maan keskiosassa asti. Tiistaina lunta voi sataa laajalti Pohjois-Suomessa. Ensi viikon ennuste on kuitenkin vielä epävarma, mutta tämä vaihtoehto pitää ottaa huomioon. Ennusteen kehittymistä kannattaa seurata viikonlopun aikana, sanoo Miina Manninen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.