Säässä tapahtuu nyt todella raju muutos: Kolmenkymmenen asteen pakkasista noustaan yhtäkkiä jopa +7 asteen lukemiin

Toiselle hiihtolomaviikolle lähtijöiden kannattaa ajaa varovaisesti lauantai-aamuna, mutta viikonlopulle ja ensi viikolle on luvassa lämmintä.

Anna Latvala Forecasta kertoo, että viikonlopuksi keli lämpenee rajusti. Päivän aikana lämpötila kohoaa kymmeniä asteita.

– Läntinen ilmavirtaus voimistuu ja ensi yön aikana Suomen yli liikkuu sadealue ja sen mukana ja jälkipuolella Suomeen virtaa lämmintä ilmaa, Latvala kertoo.

Esimerkiksi Muoniossa on mitattu viime yönä 35,1 astetta pakkasta. Kolmenkymmenen asteen pakkasista noustaan kuitenkin yhtäkkiä, ja Länsi-Lapin alueelle voi tulla tulevan vuorokauden aikana jopa 7 astetta lämmintä.

Etelämmässä miinuksella on oltu 15 asteen molemmin puolin, mutta lämpötila nousee kolmesta viiteen asteeseen. Kaikkialla Suomessa lämpötila hyppää siis voimakkaasti plussalle hyvin lyhyessä ajassa.

Viikonloppu ja alkuviikko tulevat olemaan muutenkin lämpimiä. Ensi viikon alkuun lämpötilat saattavat hieman laskea, Latvalan mukaan sää saattaa sahata pakkasellakin öisin. Sateitakin on odotettavissa.

– Kun länsiluoteinen virtaus voimistuu, niin puuskat voivat olla aika voimakkaita maa-alueilla. Tuuli voi tuntua kylmemmältä, Latvala arvioi seuraavaa viikkoa.

Nyt tulevana perjantain ja lauantain välisenä yönä on mahdollista, että kelit ovat liukkaat. Yön aikana sataa jäätävä sade, jossa on lunta mukana. Koska pakkanen jäädyttää tienpinnat, ne voivat olla erityisen liukkaita.

Lue myös:

    Uusimmat