Mainos

Tuuli yltyy ensi yönä myrskyksi – itsenäisyyspäivä on kylmä ja kaunis

Sää on ollut kuluvana viikonloppuna vaiheikas, ja tapahtumia riittää myös alkavan viikon sääkartoilla.

Viikonloppu on ollut osassa maata hyvin kylmä. Viime yönä mitattiin Utsjoella Lapissa kuluvan talven kylmin lukema, -34 astetta.

Tänään lämpötilat ovat nousseet roimasti niin pohjoisessa kuin etelässäkin. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että samalla tuulet ovat voimistuneet.

– Tulevan yön ja aamun aikana esiintyy myrskytuulia länsi-, lounais- ja etelärannikolla. Myrskypuuskat voivat aiheuttaa paikoin vahinkoakin, Rintaniemi varoittaa.

Sateita on tullut tänään jo päivällä maan keski- ja pohjoisosissa, jossa on ollut paikoin oikea lumipyry. Illalla ja yöllä sateita tulee myös Etelä-Suomessa.

– Sade on aamulla etelässä vettä, maan keskivaiheilla myös lunta. Tosin sateet ovat aika nopeasti väistymässä kaakon puolelle. Huomispäivän kuluessa sää poutaantuu.

Lämpötila nousee huomenna päivällä plussalla maan eteläosissa.

– Myrskytuulet tuovat hetkeksi lämpöisemmän hönkäyksen, mutta sää alkaa kylmetä jo huomisen aikana. Huomisiltaan mennessä sää on pakastunut koko maassa.

Itsenäisyyttä juhlitaan kirkkaassa pakkassäässä

Itsenäisyyspäivää kohti mentäessä pakkanen kiristyy Rintamiemen mukaan taas nopeasti.

– Säässä on nyt hyvin nopeaa vaihtelua. Tiistai on koko maassa pakkaspäivä. Sää on myös aika komean kirkas. Pohjoisessa pakkasta voi jälleen olla yli 20 astetta. Etelässäkin pakkasta on noin 10 astetta.

Rintaniemi kertoo, että koko viikko on sään puolesta alkuviikon kaltaisia siksakkia.

– Keskiviikkona käväistään taas hetkeksi plusasteilla – jotta sää voisi taas pakastua uudelleen loppuviikolla, Rintaniemi naurahtaa.

Nopeasti vaihteleva sää ja välillä pakkasella ja välillä plussalla käyvät lämpötilat kannattaa ottaa huomioon liikenteessä.

– Se aiheuttaa kelissä varmasti ongelmia. Liukkaisiin keleihin kannattaa varautua etenkin sään lauhtuessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.