Säässä tapahtuu maanantaina mukava käänne – sunnuntaina kuurottelee ja ukkostaa

Epävakainen sää piinaa Suomea vielä huomenna, mutta sen jälkeen sää poutaantuu ja lämpenee, ainakin väliaikaisesti.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että huomenna sää jatkuu hyvin samankaltaisena kuin tänään.

– Suomen yllä on matalapaineen keskus. Erityisesti etelä- ja keskiosissa maata huominen näyttää tämän päivän toisinnolta, ja sade- ja ukkoskuuroja on luvassa. Niiden alla lämpötilat jäävät lähemmäs 15 astetta. Mutta kyse on kuuroista, eli välissä on poutaisempiakin hetkiä ja aurinkokin pääsee paistamaan. Silloin lämpötila voi nousta lähemmäs 20 astetta.

Pohjoisessa sadekuuroja tulee Mäntykannaksen mukaan huomenna muuta maata vähemmän.

– Siellä ollaan kuitenkin yhtenäisen pilvilautan alla, eli lämpötilat jäävät 15 asteeseen ja jopa sen alle.

Alkuviikolla sää poutaantuu.

– Matalapaineen keskus väistyy alkuviikolla Suomen itäpuolelle ja tuulet kääntyvät puhaltamaan lounaan puolelle, eli vähän lämpöisempää ilmaa on tulossa. Etelä- ja Keski-Suomessa aletaan maanantain jälkeen nähdä jo yli 20 asteen lukemia. Sadekuurot painottuvat silloin pääosin pohjoiseen, mutta sielläkin lämpenee. Eli ensi viikon alkupuolisko aina torstaihin saakka näyttää aika kesäiseltä.

Loppuviikon tilanne näyttää vielä epävarmalta, mutta todennäköisesti sää muuttuu taas tuttuun suuntaan, eli epävakaiseksi.

– Sateita on taas tulossa, ja mahdollisesti sää viilenee. Mutta sitä ennen edessä on ainakin kolmen päivän poutaisempi ja kesäisempi putki. Ja sehän on aika paljon tänä kesänä, Mäntykannas naurahtaa.

Lucifer-helleaalti ei hellitä 1:44

Lue myös:

    Uusimmat