Mainos

Joko se syksy saapui? Harmaa ja sateinen arki vaihtuu viikonlopun auringoksi

Sää jatkuu sateisena ainakin perjantaihin asti, mutta viikonloppuna sää näyttäisi paranevan.

Tiistai on koko Suomessa läntisintä ja pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta varsin sateinen päivä.

– Sateita tulee varsin runsaasti ja lisäksi voimakas pohjoistuuli puhaltaa. Sää on siis tänään varsin tuulinen ja sateinen, Forecan meteorologi Kristian Roine kertoo.

Roineen mukaan Suomen yllä pyörivästä matalapaineesta ei päästä eroon koko viikon aikana. Perjantaihin asti sateita tulee joka päivä jossain päin Suomea.

– Keskiviikkona sateita saadaan Etelä-Suomessa ja torstaina kuurosateet yltävät aina Oulun korkeudelle asti. Perjantainakin on ihan samanlainen päivä, eli kuurosateita liikkuu oikeastaan koko maassa. Reippaimmat sateet saadaan silloin maan etelä- ja keskiosissa.

Lämpötilat pysyttelevät sadealueilla jopa alle 15 asteessa, mutta aurinkoisilla alueilla voidaan päästä 20 asteen lukemiin.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Viikonloppuna lämpenee

Loppuviikolla on kuitenkin toivoa sään muuttumisesta parempaan suuntaan. Tämän hetken ennusteen mukaan sää lämpenee ja sateet heikkenevät viikonlopun aikana.

– Lauantai on vielä kuurosadepäivä, mutta sunnuntai näyttäisi jo poutaisemmalta. Viikonloppuna korkeimmat lämpötilat ovat 22–23 asteen tienoilla, Roine ennustaa.

– Elokuun loppupuolta ajatellen ihan lämpimiä ilmoja on siis luvassa, jos yli 20 asteeseen päästään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.