Mainos

Säässä tapahtuu huomenna täyskäännös – tänään nautitaan vielä helteistä

Tänään kannattaa nauttia helteestä ja auringosta täysin rinnoin, koska säässä on tapahtumassa suuri muutos.

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että lämpötilat putoavat huomenna useilla asteilla ja sää muuttuu epävakaisemmaksi.

– Huomenna tapahtuu se suuri muutos. Maan keskivaiheen yli kulkee sadealue kaakkoon. Sen mukana voi olla myös ukkosta varsinkin idässä. Sadealueen jälkipuolella meille virtaa selvästi kylmempää ilmaa pohjoisesta, ja ilma viilenee pohjoisessa jo huomenna.

Etelässä käydään vielä huomennakin hellerajalla.

– Mutta siihen helleputki sitten katkeaa. Ylihuomenna lauantaina on jo koko maassa selvästi kylmempää. Etelässä päästään lauantaina ylimmillään vajaaseen 20 ja pohjoisessa 10 asteeseen.

Tänään on vielä laajalti aurinkoista, joskaan ei enää niin aurinkoista kuin eilen.

– Etelä- ja Keski-Suomessa taivaalle nousee kumpupilviä. Etelässä tulee iltapäivällä sadekuuroja ja myös ukkosta, varsinkin kaakon kulmalla. Myös maan keskivaiheilla tulee jokunen sadekuuro. Sen sijaan pohjoisessa on tänään laajalti aurinkoista ja poutaa.

Uusia helteitä ei ole näköpiirissä

Manninen toteaa, että tähän asti lämpötilat ovat olleet useita asteita tavanomaista korkeampia ja ensi viikolla ne ovat tavanomaista viileämpiä.

Uutta hellejaksoa ei ole lähitulevaisuudessa luvassa.

– Suomi kuuluu ensi viikolla laajaan matalapaineen alueeseen. Virtaus käy pohjoisen puolelta. Sateita on liikkeellä päivittäin. Päivälämpötilat ovat etelässä 15–20 astetta. Pohjoisessa lämpötilat vaihtelevat 10 asteen molemmin puolin. Maan keskivaiheilla lämpötilat ovat siltä ja väliltä.

Manninen rauhoittelee, että vaikka ensi viikko on epävakainen, aurinkoakin on tarjolla.

– Ei ensi viikolla koko aikaa sada. Luvassa on sellaista ”kiikunkaakunsäätä”, Manninen muotoilee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.