Kylmä kevätsää kurittaa Suomea – lähipäiviksi luvassa entistä ankeampaa

Kesäiset hellelukemat vaihtuivat alkuviikolla hyisiin tuuliin ja sateeseen. Lähipäivinäkään ei ole luvassa käännöstä parempaan.

– Viikonloppu näyttää hyvin epävakaiselta. Miltei sadealue per päivä hamaan tulevaisuuteen kulkee Suomen yli kohti itää, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kuvailee.

Mäntykannas kertoo, että huomenna ihan oma matalapaineen keskuksensa ”parkkeeraa” Etelä-Suomen ylle.

– Keski- ja Pohjois-Suomeen se tuo yhtenäistä sadetta, etelään sade- ja ukkoskuuroja. Lämpötilat ovat 10–15 asteessa.

Sunnuntaina äänestämään pääsee kuivin nahoin, jos lähtee liikkeelle hyvin aikaisin.

– Varhaisaamu on vielä pääosin poutainen, mutta päivällä Etelä- ja Lounais-Suomessa on kauttaaltaan luvassa aika rankkaakin sadetta. Puoleenpäivään mennessä sataa esimerkiksi Helsinki–Pori–Turku–Tampere-akselilla. Idässä ja pohjoisessa on pilvistä mutta poutaista. Sunnuntai on edelleen aika viileä. Lämpötila on noin 10 asteessa koko maassa.

Alkuviikollakin epävakainen sää jatkuu.

–Vähintäänkin tulee sadekuuroja, ja välillä sataa yhtenäisemmin. Lämpötilat alkavat kuitenkin pikkuhiljaa lähteä kohoamaan. Kunhan vain aurinko pääsisi paistamaan, lämpötila voi olla jo lähellä kahtakymmentä astetta.

Juhannuksesta tulossa lämmin?

Uusi kuukausiennuste lupaa lämpenevää – ainakin juhannukseen mennessä.

– Sen mukaan nyt alkuun on viileämpää ja sateisempaa, mutta kesäkuun puolella lähempänä juhannusta saattaa olla taas lämpöisempää.

Koulujen päättäjäispäivän kelejä on puolestaan vielä vaikea ennustaa.

– Mallit ovat yksimielisiä siitä, että ensi viikko on selvästi epävakainen sadeviikko. Mutta sitä, minä päivänä sataa ja milloin on poutaisempaa, on hankala sanoa. Sateeseen kannattaa ainakin varautua, Mäntykannas neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat