Saarioisten Valkeakosken tehtaalla palaa edelleen – paikalla runsaasti sammutusyksiköitä

Saarioisten tuotantolaitoksella Valkeakosken teollisuusalueella sammutetaan aamulla rasvakeittimestä alkanutta tulipaloa.

Pelastuslaitoksen mukaan palo on levinnyt rakenteisiin ja sammutustyöt ovat yhä meneillään. Paikalla on tiedotteen mukaan noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Henkilövahinkoja ei pelastuslaitoksen mukaan ole aiheutunut.

Pelastuslaitokselta ei vielä aamupäivällä osattu arvioida, onko palo vaarassa levitä tuotantolaitoksessa laajemmalle. Kyseessä on laaja tehdasalue, joka sisältää useita tuotantoon liittyviä rakennuksia.

STT ei ole tavoittanut paikan päällä olevaa palomestaria, mutta lisätietoja on luvattu kello 13:een mennessä.

Aamulehden tietojen mukaan savusukeltajia on hälytetty paikalle lisää. Aamulehti kertoo pelastuslaitoksen sammuttavan palonalkuja rasvakeittimen yläpuolisissa tiloissa.

Saarioisilta ei vielä puoliltapäivin haluttu kommentoida tilannetta. Viestintäpäällikkö Anu Lehtinen ei osannut kertoa sitäkään, onko tehdas pystynyt jatkamaan toimintaansa, kun sammutustyöt jatkuvat sen osassa.

Valkeakosken tehdas valmistaa suuren osan Saarioisten einestuotteista; muun muassa pizzoja, lihapiirakoita ja riisipiirakoita. Alueella sijaitsee myös keskuslähettämö, joka käsittelee kaikki yhtiön tuoretuotteet.

Hälytys palosta tuli puoli yhdeksän jälkeen aamulla.

Juttua täydennetty kello 12:27. Lisätty Saarioisten vastaus ja tiedot tehtaan tuotannosta. Lisätty, että kyseessä on laaja tehdasalue.

Lue myös:

    Uusimmat