Sääntö, jota seksiterapeutti noudattaa parisuhteessaan joka ilta

Pitäisikö suhteessa harrastaa seksiä, jos ei haluta? Tätä mieltä on asiantuntija 1:09
KATSO MYÖS: Pitääkö parisuhteessa harrastaa seksiä, vaikkei huvita? Asiantuntija kertoo mielipiteensä.

Seksiterapeutti paljastaa, kuinka itse pitää kumppaninsa kanssa kipinän yllä parisuhteessaan.

Seksiin erikoistunut psykoterapeutti Vanessa Marin luottaa muhinoinnin voimaan omassa parisuhteessaan ja suosittelee samaa muillekin, uutisoi News.com.au. Marin selitti TikTok-tilillään julkaisemallaan videollaan, kuinka suutelee aviomiehensä Xanderin kanssa joka ikinen ilta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Marin muistuttaa, että usein pitkissä parisuhteissa käy niin, että alussa on vaikeaa pitää näppejään erossa kumppanista ja koskettelu ja suutelu on jatkuvaa. Muutaman vuoden päästä tilanne voi kuitenkin olla tyystin erilainen: koskettelu ja suukot vähenevät.

– Ja lopulta se johtaa siihen pisteeseen, että ainoa kerta, kun todella suutelette toisianne, on silloin, kun yritätte tehdä aloitteen seksiin, Marin selittää videolla.

Seksiterapeutin mukaan tällä on ikävät vaikutukset. Etenkin se osapuoli, jonka halut ovat vähäisemmät, voi alkaa vältellä kaikenlaista koskettelua ja suutelua.

– Jos et ole todella sillä tuulella, et halua kumppanisi suutelevan sinua ja luulevan, että se johtaa johonkin enempään, Marin selventää.

Iltarutiini voi poistaa paineet

Tämä kuitenkin voi vaikuttaa niin, että yhteys suutelun ja seksin välillä vain voimistuu entisestään. Kosketuksen välttely voi Marinin mukaan jopa siihen, että kumppanin kosketus tai suudelma voi alkaa ärsyttää ja koko keho voi jännittyä toisen lähestyessä. Asiantuntija kutsuu tätä "vastareaktiota" nimellä "bristle reaction", jolla hän tarkoittaa kumppanin reagoivan toisen lähestymiseen ikään kuin piikit pystyssä.

Ja jotta näin ei kävisi, seksiterapeutti kehottaa pariskuntia erottamaan toisistaan suutelun ja seksin. Marin ja hänen aviomiehensä ovatkin kehittäneet suutelusta jokailtaisen tavan, jonka tarkoitus ei ole johtaa petipuuhiin.

– Meidän sääntömme on se, että meidän täytyy suudella joka ikinen ilta ja mukana pitää olla hieman kielikosketusta.

Jos pariskunta on väsynyt, muhinointihetki voi olla lyhyt, mutta seksiterapeutti kertoo, että useimpina iltoina suutelun kestää minuutin tai pari.

– Tämä iltarutiini on poistanut meiltä paineet harrastaa seksiä, jos alamme suudella. Ja se todella antaa meidän nauttia suutelusta vain suutelun vuoksi.

"Kaikki, mitä sanoit, on niin totta"

Seksiterapeutin videota on katsottu jo miljoonia kertoja. Kommentteja kertyi puolesta ja vastaan.

– Tätä minä haluan, totesi eräs.

– Kyllä. Viisi vuotta parisuhdetta ja kaikki, mitä sanoit, on niin totta. Aion kokeilla tätä kumppanini kanssa, kommentoi toinen.

– Aina kun minun "pitää" tehdä jotain, se pilaa sen, koska nyt se on askare. Luulen, että tämä pahentaisi tilannetta minun kohdallani, arveli puolestaan yksi kommentoija.

– Ei mitään järkeä käynnistää autoa, jos emme ole lähdössä mihinkään, nauroi toinen.

Moni kommentoija samaistui erityisesti siilimäiseen vastareaktioon.

– Vastareaktiossa on niin paljon järkeä. Tätä tapahtuu minulle, ja olen aina ajatellut, että minussa on jotain vikaa, kommentoi yksi.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2023.

Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Lue myös:

    Uusimmat