Säässä tapahtuu iso muutos sunnuntaina: Maan keskiosassa pyryttää lunta, etelään jopa 10 astetta lämmintä

Sää jatkuu viikonloppuna keväisen vaihtelevana. Tarjolla on niin lumipyryä kuin 10 asteen lämpötilojakin.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että huomenna lauantaina on pääosin poutaa koko maassa. Ensi yö on koko maassa pakkasyö.

– Huomenna päivällä tulee jonkin verran lumikuuroja lähinnä maan itäosassa, mutta muuten on poutaista. Maan pohjoisosassa on pilvistä, mutta varsinkin maan keskiosissa saattaa olla ihan selkeitäkin alueita. Etelässä pilvisyys vaihtelee.

Lämpötilat jäävät huomenna vähän tämänpäiväisiä alemmiksi.

– Etelässä ollaan ylimmillään 7–8 asteen tienoilla. Siitä lämpötila liukuu pohjoisen muutamaan pakkasasteeseen.

Rintaniemen mukaan säässä tapahtuu sunnuntaina iso muutos.

– Suomeen saapuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sadealue lännestä. Se liikkuu maan keskiosan yli. Sen etureunassa pyryttää lunta. Sunnuntaina päivällä lumipyryalue on maan itäosassa, Kainuussa ja Lapin eteläosassa. Lännempänä tulee vähän vettä.

Etelässä nautitaan samaan aikaan lämpimästä säästä.

– Etelään tulee sunnuntaiksi lämpöistä ilmaa, ja yli 10 asteen lukemat ovat mahdollisia. Taivaalla on tosin vähän pilviharsoa, ja se voi rajoittaa lämpötilan nousua. Vastaavasti sateiden pohjoispuolella on vähän pakkasta.

Sää jatkuu Rintaniemen mukaan vielä ensi viikollakin hyvin vaihtelevana.

– Mitään merkittävää lämpenemistä ei ole näköpiirissä. Sunnuntainen etelän lämpökin on ohimenevä. Periaatteessa sää on kuitenkin koko ajan keskimääräistä lämpimämpi.

Lue myös:

    Uusimmat