Mainos

Ryhmä taparikollisia anasteli maksukortteja sekä henkilötietoja

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on saanut selvitettyä noin kolmenkymmenen omaisuusrikoksen sarjan, joka koostuu pääasiassa törkeistä maksuvälinepetoksista, petoksista ja varkauksista.

Rikossarjaa tutkinut rikoskomisario Timo Pirinen kertoo, että esitutkinnan aikana toistakymmentä suomalaista aikuista on ollut pidätettynä ja vangittuna.

- Ydinporukka tässä on noin kolmesta viiteen henkeä. Ryhmä on keskenään tuttuja sekä lisäksi poliisille entuudestaan tuttuja, kuvaa Pirinen.

Ryhmä anasti ihmisten maksukortteja muun muassa takkien taskuista. Ainakin yksi maksukortti on viety myös yökerhossa. Lisäksi ryhmä on murtautunut henkilöautoihin ja vienyt niistä henkilötietoja.

Anastetuilla maksukorteilla on nostettu tileiltä rajaa ja henkilötiedoilla on vuokrattu autoja, ostettu verkkokaupoista puhelimia ja avattu puhelinliittymiä.

Pirinen arvioi, että saaliin suuruus euroissa on ollut noin kymmenentuhatta euroa.

- Rikoshyödyn suuruutta on kuitenkin vaikeaa arvioida kokonaisuudessaan, sillä ryhmä on vuokrannut väärillä henkilötiedoilla autoja, jotka ovat sittemmin löytyneet.

Kokonaisuus lähti selviämään Vantaan Kuusijärvellä tapahtuneessa automurrossa anastettujen maksuvälineiden väärinkäytön tutkinnassa.

Kotietsinnöistä löytyi asiakirjoja, joiden perusteella voitiin epäillä samojen henkilöiden hankkineen anastetuilla maksuvälineillä ja väärillä henkilötiedoilla itselleen rahaa, autoja, tietokoneita ja matkapuhelimia liittymineen.

Kaikki väärillä tiedoilla vuokratut ajoneuvot ovat löytyneet. Myös merkittävä osa Kuusijärven automurron jäljiltä luvatta siirretyistä rahoista on saatu vakuustakavarikkoon.

Poliisi neuvoo arkipäivän tarkkavaisuuteen ja pitämään lompakosta hyvää huolta. Mitään henkilö- tai pankkitietoja saati muuta arvo-omaisuutta ei kannata jättää vartioimattomaan autoon.

Rikollisten mahdollisuus pankkitilien käyttöön vaikeutuu huomattavasti, kun nettipankkitunnukset, pankkikortit ja salasanat eivät ole samalla kertaa anastettavissa.

Rikokset ovat tapahtuneet syksyn 2011 ja helmikuun 2012 välisenä aikana pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomessa. Joitakin selvitetyistä automurroista on tapahtunut myös muualla Etelä-Suomessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.