Mainos

Rybkin: Venäjä mukaan Naton poliittiseen yhteistyöhön

Venäjän turvallisuusneuvoston uusi sihteeri Ivan Rybkin sanoi keskiviikkona kannattavansa Venäjän osallistumista sotilasliitto Naton poliittiseen yhteistyöhön.

Rybkin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että Venäjän liittyminen Naton poliittiseen yhteistyöhön loisi maailmaan Vancouverista Vladivostokiin ulottuvan rauhan vyöhykkeen. Venäjän ja Naton suhteista käydään neuvotteluja Etyjin huippukokouksessa Lissabonissa joulukuun alussa, Rybkin kertoi. Hän sanoi uskovansa, että neuvotteluissa edistytään.

Venäjä vastustaa entisten itäeurooppalaisten liittolaistensa liittymistä Natoon. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kuitenkin ilmoittanut, että Natoon otetaan uusia jäsenmaita 1999. Venäjän vastahankaiseen asenteeseen viitaten Rybkin huomautti, että "ei ole mahdollista pelkästään vastustaa jotakin esittämättä lainkaan omia ehdotuksia".

Venäjän osallistuminen Naton poliittiseen yhteistyöhön kytkisi Rybkinin mukaan Venäjän vähitellen eurooppalaiseen turvallisuusjärjestelmään, johon myös Yhdysvaltain ja Kanadan pitäisi Etyj-maina osallistua.

Poliittisen yhteistyön näyttämönä voisi Rybkinin mielestä olla Naton neuvosto. Neuvoston säännöllisiin kokouksiin osallistuvat Nato-maiden suurlähettiläät, joskus myös ulkoministerit. Mahdollista olisi myös yhteistyö Naton yhteistyöneuvoston NACC:n puitteissa.
(STT-DBA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.