Ryanair kiinnostunut lentämään Helsingistä

Halpalentoyhtiö Ryanair on kiinnostunut lentämään Helsinki-Vantaalta. Helsingin-lennoista on Finavian mukaan käyty keskusteluja, mutta mitään sopimuksia ei ole tehty.

Aiemmin Ryanair ilmoitti keskeyttävänsä talvikaudeksi nykyiset lentonsa Tampereelta ja Lappeenrannasta.   
Helsinkiin siirtyminen noudattaisi yhtiön strategiaa keskittää lentoja Euroopan pienemmiltä kentiltä suuriin kaupunkeihin.   
Tampereen talvilennot keskeytettiin operationaalisten ja taloudellisten syiden takia, Ryanair kertoo. Lentoyhtiö ei paljasta yksityiskohtia tulevaisuuden suunnitelmistaan Suomessa. Yhtiö viimeistelee parhaillaan ensi kesän Suomen lentoaikatauluja ja lupaa tiedottaa niistä lähiaikoina.   

Ryanair on lentänyt kesäkaudella Tampereelta seitsemään Euroopan kaupunkiin. Viimeinen lento lähtee 2. marraskuuta. Myös lennot Lappeenrannasta Italian Bergamoon loppuvat ainakin toistaiseksi.  

– Lentojen keskeyttäminen ei ollut meille varsinainen yllätys. Suuntaus on ollut nähtävissä, koska yhtiön lennot ja markkinaosuus ovat vähentyneet. Tietysti toivomme lentojen jatkumista ja pyrimme vaikuttamaan siihen, sanoo johtaja Joni Sundelin Finavialta.  

Tampere-Pirkkalassa yhtiö on käyttänyt halpalentoyhtiöille tarkoitettua kakkosterminaalia, jonka uudistustyö valmistui viime huhtikuussa. Terminaali jää näillä näkymin tyhjilleen talveksi, ja se saatetaan sulkea väliaikaisesti.  

Ryanair vähensi Tampereen lentojaan jo viime talvena. Kohteita oli silloin kaksi, Saksan Bremen ja Lontoon Stansted. Paljolti Ryanairin lentojen hiipumisen takia matkustajamäärät ovat Tampere-Pirkkalassa vähentyneet kymmenisen prosenttia vuosittain.   

Lue myös:

    Uusimmat