Tampereen lentokentällä alkaa operoida neljä yhtiötä – Finnair suututti paikalliset bussi-ideallaan

Tampere-Pirkkalan lentoaseman liikenne on vilkastumassa.

Syys-talvikaudella lennot aloittaa uudelleen Air Baltic, Ryanair, SAS ja TUI, joista Air Balticin lennot alkavat ensimmäisenä.

Latvialainen Air Baltic aloitti varhain tiistaiaamuna lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Riikaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. Air Baltic lentää kahta viikkovuoroa.

Yhteydet lennetään Airbus A220-300 -laivaston 145-paikkaisilla suihkukoneilla. Air Baltic on lentänyt väliä vuodesta 2008.

– Hienoa, että tärkeä yhteys Tampereen ja Riian välillä jatkuu jälleen. Se on tärkeää myös jatkolentojen kannalta. On hyvä merkki lentoliikenteen palautumisesta, että kohdevalikoima myös Finavian verkostolentoasemilta palautuu hiljalleen ennalleen matkustuksen vilkastuessa, sanoo lentoasemayhtiö Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Muita talvi- ja syyskauden palaajia Tampereelle ovat Ryanair, SAS ja TUI:n lomalennot. Ryanair lentää 2. marraskuuta lähtien kaksi viikkovuoroa Tampereelta Lontoon Stanstedtin lentoasemalle. TUI:n lomalennot suuntautuvat Kanarian saarille. SAS aloittaa myös lennot Tampereelta talvikaudella Tukholmaan.

Finnair suututti tamperelaiset

Kotimainen lentoyhtiö Finnair on sitä vastoin ehtinyt kerätä runsaasti badwilliä Tampereelta ja ympäristökunnista.

Yhtiö väläytti alkusyksystä Tampereen ja Helsingin välisten lentojen korvaamista bussiyhteydellä. Kun asiasta nousi äläkkä, Finnair selitti tarkoittaneensa vain osaa lennoista.

Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen valittikin julkisuudessa, että Finnair ei juuri kuuntele alueen asukkaita.

Myös osa alueen kansanedustajista vetosi Finnairiin, jotta lennot jatkuisivat.

Heidän mukaansa yhteydet on turvattava, koska kysymyksessä on maakunnan elinkeinoelämän, yritysten ja työpaikkojen tulevaisuus. Tampere-Pirkkalan kenttä on osa laajempaa liikenneyhteyksien kokonaisuutta. Finnairin on turvattava hyvät yhteydet maailmalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja