Rutiininomainen rintaleikkaus meni pahasti pieleen: 18-vuotias Emmalyn sai pysyvän aivovamman – "Tuntuu kuin olisimme menettäneet tyttäremme"

1:01
18-vuotias Emmalyn sai aivovamman rintaleikkauksesta

Elokuussa 18-vuotias Emmalyn meni rintaleikkaukseen, jonka oli tarkoitus olla rutiininomainen operaatio. Jotain meni kuitenkin täysin pieleen, sillä seurauksena oli vakava aivovamma. 

Operaatiota pidettiin riskittömänä, sillä vastaavissa rintaleikkauksissa käy satojatuhansia naisia vuosittain Yhdysvalloissa. 

Traagisen virheen vuoksi Emmalyn on nyt vuoteen oma coloradolaisessa hoitokodissa Yhdysvalloissa. Magneettikuvien mukaan hänellä on pysyvä aivovamma.

– Hänen vartalonsa on yhä siellä, mutta hän itse ei. Tuntuu kuin olisimme menettäneet tyttäremme, äiti Lynn Famm kertoo.

Vanhemmat nostivat syytteen

Naisen vanhemmat ovat nostaneet syytteen leikkauksen tehnyttä lääkäriä ja häntä avustanutta anestesiahoitajaa vastaan törkeästä huolimattomuudesta.

Vanhempien asianajajan mukaan naisen sydän pysähtyi ja hän lakkasi hengittämästä ennen kuin leikkaus edes alkoi. Syytteen mukaan hänet olisi jätetty valvomatta 15 minuutin ajaksi, eikä senkään jälkeen kukaan soittanut hätänumeroon yli viiteen tuntiin. 

– Haluan vain tietää totuuden tapahtuneesta ja estää samaa käymästä muille, isä Sonny Nguyen perustelee oikeustapausta. 

Sekä lääkäri että hoitaja jatkavat työssään. Hoitajan asianajajan mukaan hoito oli asianmukaista ja standardien mukaista. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja