Rintaleikkaus meni karmealla tavalla pieleen – teini sai vaikean aivovamman ja lopulta menehtyi: "Hänellä oli koko elämä edessään"

Amerikkalainen nuori kuoli vuosi rintojen suurennusleikkauksen jälkeen, kertoo paikallinen uutiskanava CBS Denver.

Emmalyn Nguyen kuoli vain 19-vuotiaana komplikaatioihin, joiden syynä oli hänelle vuosi sitten tehty rintojen suurennusleikkaus. Emmalyn sai nukutuksen jälkeen sydämenpysähdyksen eli vaikean rytmihäiriön. Hän ei elvytyksestä huolimatta koskaan palannut tajuihinsa vaan sai vaikean aivovamman.

Leikkauksen aikaan 18-vuotias nuori menetti kykynsä puhua sekä kävellä ja syödä itsenäisesti. Lokakuun alussa, 14 kuukautta rintaleikkauksen jälkeen, hänelle kehittyi vaikea keuhkokuume, mikä aiheutti hänelle uuden sydämenpysähdyksen. Elvytysyrityksistä huolimatta Emmalyn kuoli.

Emmalyn. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Nguyenin perhe on nostanut syytteen leikkauksen tehneitä lääkäreitä vastaan, joiden omaiset näkevät olevan vastuussa nuoren naisen kuolemasta.

– Hänellä oli koko elämä edessään, mutta sitä lyhennettiin tarpeettomasti, Nguyen perheen asianajaja David Woodruff sanoo CBS:n mukaan.

Vanhemmat toivovat, että Emmalynin tarina estäisi vastaavaa tapahtumasta kenellekään muulle.

Plastiikkakirurgi lykkäsi hätänumeroon soittamista

Emmalynin leikannut plastiikkakirurgi Geoffrey Kim on myöntänyt lykänneensä hätänumeroon soittamista viiden tunnin ajan. Välittömästi aloitettu painelu-puhalluselvytys voi pitää sydämenpysähdyksen saaneen potilaan elossa siihen asti, että ambulanssi ehtii paikalle ja ammattiavun antaminen voidaan aloittaa.

Coloradon osavaltiossa toimiva Kim on todennut toimineensa epäammattimaisesti. Viranomaiset ovat asettaneet hänet kolmen vuoden koeajalle, jonka aikana hän saa harjoittaa ammattiaan tietyin rajoituksin. Emmalynin nukuttanut anestesialääkäri Rex Meeker on suostunut lopettamaan vapaaehtoisesti nukuttamisen, mutta hänellä on lupa jatkaa hoitotyön harjoittamista.

Kauneusleikkauksista on tullut yhä turvallisempia, mutta kaikkeen kirurgiaan liittyy riskejä. Plastiikkakirurgin ammattitaito ja riittävä suunnittelu pienentävät riskejä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat