Mainos

Ruotsista tulleet joukkotappelijat suunnittelivat yhteenottoa jalkapallohuligaanien kanssa Suomessa

Lauantainen kiinniotto Helsinki-Vantaan lentoasemalla liittyi jalkapallohuliganismiin, vahvistaa rikoskomisario Carita Turpeinen Itä-Uudenmaan poliisiasemalta.

– Tuli etukäteen kansainvälinen lähteiden kautta tieto, että tänne on tulossa joukko henkilöitä ilmeisenä tarkoituksena aiheuttaa rikoksia ja häiriöitä, hän kertoo.

Turpeinen ei vahvista Iltalehden tietoa, että kyseessä oli 14 jalkapallohuligaanin joukko. Hän kuitenkin vahvistaa näitä olleen useita. Hän ei myöskään paljasta, keiden kanssa joukkiolla oli tarkoitus tapella, mutta vahvistaa toisella osapuolella olleen vastaavia intressejä jalkapallohuliganismiin. Välikohtaus olisi tapahtunut pääkaupunkiseudulla.

Ruotsista saapunut joukko oli Turpeisen mukaan kiinniotettuina siihen asti, kunnes riski häiriöistä oli poistunut. Joukkion jäsenet saivat sen jälkeen jatkaa matkaansa, Turpeisen käsityksen mukaan takaisin Ruotsiin.

Turpeisen mukaan suunnitellun kaltaisten joukkotappeluiden riskit voivat helposti kärjistyä. Senkin vuoksi asiaan päätettiin puuttua ennalta estävästi. Tapauksesta ei ole käynnissä rikostutkintaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.