Mainos

Järvenpään joukkokokoontumisen syy mysteeri – poliisille ei ilmoitusta tappelusta, nuoria otettiin silti kiinni

Poliisi sai tiistai-iltana tiedon, että Järvenpään aseman läheisyyteen oli kokoontumassa suuri joukko nuoria. Tapaus aiheutti poliisin tietojen mukaan häiriötä ja sen taustalla saattoivat olla nuorten väliset erimielisyydet.

Paikalla olleet nuoret eivät olleet tiettävästi ryhmittyneet mitenkään esimerkiksi tappelun varalta. Aiemmin poliisi oli tiedottanut asian mahdollisesti liittyvän joukkotappeluun, mutta tällä hetkellä kokoontumisen mahdollisista motiiveista ei ole tietoa. Poliisille ei ole tullut tietoa minkäänlaista tappelusta tai pahoinpitelyistä.

– Kokoontumisen tarkoitus tai tavoite jää arvailujen varaan, jos sellaista syytä on. Yksiselitteistä tietoa kokoontumisen syystä ei ole, ja syitä voi olla monia, toteaa komisario Joni Tonteri Itä-Uudenmaan poliisista.

Paikalle kokoontui noin 21 aikaan noin 150 pääasiassa 14–18-vuotiasta nuorta. Rautatieaseman läheisyydessä ja kävelykadulla oli kaadettu mainostauluja ja käyty kovaäänistä sananvaihtoa. Rikosilmoituksia ei tapauksen johdosta tehty, mutta paikalla otettiin kiinni ja vietiin poliisin tiloihin kaksi nuorta. Lisäksi useita nuoria poistettiin paikalta. Paikalla oli yli kymmenen poliisipartiota selvittämässä asiaa, ja tilanne oli ohitse kello 23 mennessä.

Tieto kokoontumisesta oli levinnyt sosiaalisessa mediassa. Tonterin mukaan sosiaalisen median käyttö ja sen käyttö nuorison keskuudessa mahdollistaa helpot kokoontumiset.

– Jos nuorille tulee tietoa, että jotakin mielenkiintoista voi tapahtua, sitä tullaan katsomaan. Haetaan ehkä jännitystäkin, Tonteri pohtii tapahtumaan osallistumisen syitä.

Poliisille oli edellisenä iltana aiheutunut hälytystehtävä vastaavasta kokoontumisesta, jossa paikalle oli kokoontunut noin 30 henkilöä. Tonterin mukaan ainakaan Järvenpään seudulla nuorten kokoontumiset eivät näytä yleistyneen, eikä niitä voi pitää tavanomaisina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.