Mainos

Poliisi otti 9 ihmistä kiinni satamassa – kamppailuhanskoin varustautuneet kiinniotetut olivat menossa uusnatsijärjestön mielenosoitukseen

Helsingissä on järjestetty tänään useita mielenosoituksia ja yleisötapahtumia. Kaikki päivän tapahtumat sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti, mutta poliisi otti kiinni 9 ihmistä poliisilakiperusteisesti kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Poliisilla oli ennakkoon tieto, että Suomeen on tulossa laivalla Ruotsista ihmisiä, jotka aiheuttavat mahdollisesti häiriötä yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Heidän oli määrä osallistua uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen.

Poliisi oli yhteistyössä Tullin ja Rajavartiolaitoksen kanssa heitä vastassa Katajanokan terminaalissa ja Olympiaterminaalissa.

Poliisi otti satamissa kiinni yhteensä yhdeksän ihmistä poliisilakiperusteisesti rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

‒ Poliisin tietojen mukaan he olivat aikeissa osallistua Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen. Heidän hallustaan löydettiin muun muassa kamppailuhanskoja, joiden perusteella he olivat varautuneet väkiväkivaltaan, apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Kiinni otetut on nyt vapautettu. Poliisin tietojen mukaan he ovat poistuneet laivalla maasta. Yhdelle heistä annettiin sakkorangaistus.

Turun hovioikeus päätti syyskuun lopulla lakkauttaa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen yleisen edun vastaisena. Samaan tulokseen päätyi myös Pirkanmaan käräjäoikeus aiemmin.

– Hovioikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen, koska valitusaika korkeimpaan oikeuteen on vielä kesken. Niin kauan on se tilanne, että järjestö toimii niin kuin toimii, Kopperoinen selventää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja