Mainos

Ruotsissa löytynyt jo neljä kuollutta lumikaaoksen aikana – Suomi selvisi pikkupyryllä länsinaapuriin verrattuna

Neljä ihmistä on kuollut lumimyrskyssä Länsi-Norlannissa. Paikallispoliisin mukaan kyse on todennäköisesti sairastapauksista. Ruotsi on viime päivinä joutunut poikkeuksellisen sääilmiön alle. Meteorologin mukaan oli silkkaa hyvää tuuria, että Suomi selvisi "vain" 20-30 sentin pyryllä.

Neljä ihmistä on löydetty kuolleina Ruotsin lumipyryn yhteydessä kotiensa lähistöltä.

Yksi ihminen löydettiin kuolleena autostaan torstaina, kertoo sanomalehti Sundsvalls Tidning. Kolme muuta tulivat tietoon perjantaina. Yksi uhreista on kuitenkin saattanut olla kuolleina jo pitkäänkin mahdollisesti jopa syksystä asti. 

– Vainajat löydettiin asuntojensa läheisyydestä, sanoo poliisin tiedottaja Liv Fahlén.

– Poliisin tietoon tuli että kolme iäkästä ihmistä oli löydetty ulkosalta elottomina. 

Kuolemantapaukset eri paikkakunnilla

Ensimmäinen henkilö löydettiin perjantaiaamuna kello 7.30, kaksi muuta löytyivät noin kaksi tuntia myöhemmin. Tiedottajan mukaan kyse on täysin erillisistä tapauksista.

– Kolmessa eri tapauksessa henkilö on löydetty asuntonsa läheisyydestä, Fahlén vahvistaa Expressenille.

Hän ei kuitenkaan kerro tarkemmin, ovatko uhrit paleltuneet kuoliaaksi tai jääneet esimerkiksi putoavan lumen alle. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan kyse on kuitenkin todennäköisimmin sairauskohtauksesta.

– Ainakin yksi näistä tapauksista näyttäisi olevan sydänkohtaus joka tapahtui lumenluonnin aikana, kertoo poliisipäällikkö Josef Wiklund Medelpadin poliisipiiristä.

SVT:n mukaan kuolemantapaukset ovat tapahtuneet eri paikkakunnilla.

Meteorologi: Suomi selvisi Ruotsiin verrattuna vähällä

Raju lumimyrsky on jatkunut Ruotsissa perjantainakin. Ruotsin ilmatieteen ja hydrologian laitos on varoittanut sankasta pyrystä pitkin rannikkoa. Navakat ja kovat koillistuulet merellä ovat vahvistaneet lumipyryn runsautta lumirintaman liikkuessa kohti rannikkoa.

– Alustavien tietojen mukaan Itä-Ruotsin rannikolla eilinen lumipyry on tuonut jopa yli metrin verran uutta lunta. Tänään suurin lumensyvyys on ollut lähes suomalaisen keskivertomiehen pituuden verran, 175 cm. Lukemat ovat alustavia ja odottanevat vahvistusta, kertoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

– Ilmiön syynä on voimakas rannikkokonvergenssi Ruotsin itärannikolla ja tavanomaista lämpimämpi Selkämeri, joiden ansioista lumentulo oli erittäin runsasta ja kohdistui pitkän aikaa samalle alueelle.

– Suomessa vastaava koettiin vuonna 2016 tammikuussa Merikarvialla, jolloin lunta kertyi vuorokaudessa yli 70 cm. Kaiken kaikkiaan hyvää tuuria siis, ettei vastaava myräkkä osunut pääkaupunkiseudulle, ja selvittiin "vain" 20-30 sentillä, Mäntykannas toteaa.

Ruotsissa useita liikenneturmia

Eri puolella Ruotsin pahinta pyryaluetta on koettu useita liikenneonnettomuuksia ja osa julkisesta liikenteestä on jouduttu keskeyttämään. Länsi-Norlannissa ja Gävleborgissa koulut on suljettu lumentulon vuoksi.

– Muun muassa yöjunat, jotka olisivat lähteneet tänään, on peruttu, kertoo Ruotsin rautateiden lehdistötiedottaja Carl-Johan Linde uutistoimisto TT:lle.

Uplannissa valtatie 70:lle koulubussi törmäsi kuorma-auton kanssa, ja ainakin kaksi ihmistä loukkaantui.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.