Lumipyrykaaos yhdellä Euroopan pisimmistä teistä Etelä-Ruotsissa, osa jumissa lähes vuorokauden – video näyttää hankiahdingon

Lumikaaos Ruotsissa pysäytti jopa tuhat autoa – tältä näyttää E22-tiellä kaaoksen keskellä 0:46
Katso videolta, miltä kaaoksen keskellä tiellä E22 näyttää!

Noin tuhat autoa juuttui E22 -tielle Ruotsissa Hörbyn ja Kristianstadin välille keskiviikkona rankan lumisateen vuoksi, uutisoi muun muassa SVT.

Tuhannen auton jono on venynyt jopa 30 kilometrin mittaiseksi, ja monet ihmiset ovat olleet jumissa autoissaan keskiviikkoaamupäivästä asti. Apua on pyydetty Ruotsin puolustusvoimilta.

Pelastustöitä on tehty koko yö, ja ne jatkuvat vielä tänä aamuna. 

– Olen ollut täällä jumissa 12-13 tuntia. Ei tunnu kivalta, kommentoi Petra BentzTV4:n toimittajalle E22 -tiellä.

E22-tie kulkee Britanniasta Keski-Euroopan pohjoisrannikkoa pitkin Tanskaan ja Ruotsiin ja sieltä Itämeren yli Baltiaan ja Venäjälle. Sillä on pituutta yhteens 5320 kilometriä.

Myös SVT haastatteli jumiin jääneitä ruotsalaisia.

– Olen istunut täällä eilisen aamukymmenestä asti, tämä on todella kohtuutonta, sanoo Jimmie Andersson autossaan E22:lla. 

Adnan oli puolestaan matkalla Karlskronasta Malmöhön, kun rankka lumipyry iski. 

– Olen ollut täällä klo 11.30 asti. Meillä ei ole ruokaa eikä vettä. Nyt olen kävellyt kaksi kilometriä polviin asti ylettyneessä lumihangessa ostaakseni ruokaa minulle ja tyttöystävälleni.

Malin, 56, kertoi Expressenille kykkineensä autossaan 17 tuntia ilman ruokaa. Aftonbladetin haastattelema Erika, 39, oli puolestaan ollut jumissa 19 tuntia.

Tiet eivät pysy aurattuina

Sääolosuhteet ovat vaikeuttaneet pelastustöitä, sillä myös poliisiautot jäivät kiinni tiellä oleviin lumikasoihin.

– Ongelmana on, että lunta sataa niin paljon, että aurattu tie peittyy täysin puolessa tunnissa, kommentoi poliisin tiedottaja Evelina Olsson keskiviikkona SVT:lle.

– Lumimyrsky on kuin valkoinen seinä. Autosta poistuminen on vaarallista, mutta niin on autoon jääminenkin, kuvailee Ruotsin eteläisen sotilaspiirin edustaja Janne Bohman.

Viranomaiset ovat irrottaneet satoja autoja lumesta. Ruotsin puolustusvoimat ovat avustaneet pelastusviranomaisia noutamalla ihmisiä lumeen kiinni jääneistä autoista.

– Olemme evakuoineet ihmisiä Kristianstadissa, lisäsi päivystävä palomestari Mikael Svensson paikallisesta pelastuspalvelusta tänä aamuna.

Paikallispoliisi arvioi, että tilanne E22-tiellä olisi palannut normaaliksi tänään aamupäivän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat