Mainos

Ruotsissa kohu poliisin toimista - motoristi halvaantui 200 km/h -takaa-ajossa

Poliisin harjoittamat vauhdikkaat autojahdit ovat joutuneet Ruotsissa arvostelun kohteeksi. Mitättömistäkin syistä käynnistetyt takaa-ajot ovat vaaraksi sekä seurattavalle, ulkopuolisille että poliisille itselleen.

Viime viikolla nelikymppinen moottoripyöräilijä ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan lähti pakoon, ja ajojahdin seurauksena hänen pyöränsä syöksyi kallioseinämään Östhammarin lähellä Tukholman pohjoispuolella. Pyöräilijä sai vakavia vammoja.

Esimerkkejä jopa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista poliisin takaa-ajojen yhteydessä on Ruotsin liikenteessä viime vuosilta runsaasti.

Ruotsin poliisin kuvaamalla videolla poliisi ryhtyy ajamaan takaa moottoripyöräilijää, jonka ajokista puuttuu rekisterikilpi.

Poliisiauto yrittää useaan otteeseen kiilata pyöräilijän tien laitaan, mutta tämä jatkaa pakoaan. Välillä kapeilla maanteillä ajetaan jo yli kahtasataa, ja hälytyskeskus käskee onnettomuuksien pelossa poliisia lopettamaan takaa-ajon, mutta turhaan. Lopulta jahti päättyy moottoripyöräilijän ulosajoon ja halvaantumiseen.

Poliisi joutui syytteeseen ja hänet tuomittiin virkavirheestä käräjäoikeudessa, mutta vapautettiin hovioikeudessa. Nyt juttu on nyt siirtynyt valtakunnansyyttäjälle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.