Mainos

Ruotsin tuhoisa bussiturma kokosi järkyttyneet omaiset ja ystävät koulun pihalle

1:42

Lippu liehuu puolitangossa eteläruotsalaisessa Markin kunnassa sijaitsevan Ängskolanin koulun pihalla, jonne on kokoontunut bussiturmaan joutuneiden oppilaiden perheenjäseniä ja ystäviä. Monet halaavat toisiaan ja jotkut itkevät.

Yksi pihan kivistä palvelee epävirallisena muistopaikkana, jonne on tuotu kynttilöitä, kukkia ja nallekarhu. Paikalla on myös poliiseja, kriisityöntekijöitä sekä seurakunnan edustajia.

-Tunnemme monet nuorista. Tämä koskettaa syvästi, sanoo pappi Göran Landgren Örby-Skenen seurakunnasta.

-Emme tiedä, ketkä ovat loukkaantuneet. Tiedämme vain, ketkä olivat mukana. Tapasin matkalla erään rippikoululaisen. Hän oli kiitollinen siitä, ettei ollut mukana bussissa.

Koulu sijaitsee Skenen taajamassa, jossa kunnan verkkosivujen mukaan asuu noin 5800 henkeä.

-On selvää, että tällaisella vakavalla onnettomuudella on suuria vaikutuksia. Valitettavasti emme pysty olemaan siellä paikan päällä. Mutta teemme kaikkemme täällä antaaksemme tukea, sanoo Markin kunnan tiedottaja Linda Sjöö.

Kunta ei suosittele, että omaiset lähtisivät itse paikan päälle. Tarkoituksena on tuoda bussilla kotiin ne, jotka selvisivät onnettomuudesta ilman vakavia vammoja.

- Emme halua, että heitä tullaan vastaan matkan varrelle, Sjöö perustelee.

Myös vakavammin loukkaantuneiden omaisille on suunnitteilla bussikuljetus sairaaloihin. Sen on määrä lähteä matkaan iltapäivällä tai illalla.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.