Mainos

Ruotsin tauluvarkausjutussa epäiltyinä kaksi asianajajaa

Ruotsin laaja taidevarkausjuttu paisuu entisestään. Poliisi on ottanut kiinni jo kahdeksan ihmistä, joita epäillään yhteyksistä Tukholman kansallismuseon tauluvarkauteen. Viiden ihmisen vangitsemista juttuun liittyen käsiteltiin tänään Tukholman käräjäoikeudessa.

Uusimmat kaksi kiinniottoa tapahtuivat eilisiltana, kertoi komisario Gösta Andersson Tukholman läänin rikospoliisista. Hän ei kertonut tarkempia tietoja pidätettyjen henkilöllisyydestä tai epäillyistä rikoksista.

Uutistoimisto TT:n saamien tietojen mukaan toinen uusista pidätetyistä on 49-vuotias mies, jota epäillään kiristyksestä ja toinen on 40-vuotias mies, jota puolestaan epäillään varastetun tavaran kätkemisestä. Iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet kertoivat tänään, että vanhempi mies olisi ammatiltaan juristi.

Ruotsin poliisi pidätti jo perjantaina toisen asianajajan, jota epäillään niin ikään törkeästä kiristyksen yrityksestä. Hänen epäillään toimineen välikätenä, kun ryöstäjät ottivat yhteyttä poliisiin yrittäessään myydä takaisin varastettuja tauluja. Aftonbladetin mukaan perjantaina pidätetty rikosasianajaja soitti oikeusministeri Thomas Bodströmille ennen kuin otti yhteyttä poliisiin.

Bodströmin lehdistöavustaja Björn Lindh vahvisti uutistoimisto TT:lle, että puhelu yhdistettiin oikeusministerin avustajalle.
-Mies ilmoitti, että hänellä on tietoja, jotka liittyvät taidevarkauteen. Tämän jälkeen häntä neuvottiin kääntymään oikeiden henkilöiden, tässä tapauksessa poliisin, puoleen, Lindh sanoi.

Aftonbladetin mukaan asianajaja yrittää todennäköisesti käyttää puhelua todisteena siitä, ettei hän ole tehnyt mitään laitonta.

Yksi pidätetyistä vapaaksi

Tukholman käräjäoikeus päästitänään yhden aiemmin pidätetyistä epäillyistä vapaalle jalalle. Syyttäjä oli vaatinut miestä neljän muun aiemmin pidätetyn ohella vangittavaksi. Tuomioistuin kuitenkin katsoi, ettei vangitsemiseen ollut riittäviä perusteita. Avuannosta törkeään ryöstöön epäilty 29-vuotias mies oli alusta asti sanonut, ettei hänellä ole mitään tekemistä koko asian kanssa.

Perjantaina pidätetyn asianajajan kohdalla syyttäjän on tehtävä päätös vangitsemismääräyksen hakemisesta maanantaihin mennessä.

Kohua herättänyt tauluryöstö tehtiin joulun alla Tukholman kansallismuseossa. Varkaat uhkasivat aseella museon vartijaa ja veivät yhden Rembrandtin ja kaksi Renoirin maalausta. Tauluja ei ole löydetty.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.