Norjalaiset ottivat ilon irti Ruotsin epäonnistumisesta MM-kisoissa – "Heja Sverige!"

Krista Pärmäkoski kommentoi loppukirikamppailua: "Oli varmasti ainoa tapa hänelle ratkaista se" 2:03
Katso videolta Krista Pärmäkosken kommentit viestistä.

Ruotsin naisten viestijoukkue lähti suurimpana ennakkosuosikkina torstain kisaan Planicassa, mutta tuomisina oli kuitenkin vain MM-pronssi. Kultaan hiihtänyt Norja otti ilon irti ruotsalaisten epäonnistumisesta.

Ruotsi oli Suomen ja Saksan tapaan Norjan kanssa mitalitaistossa vielä kolmannella osuudella, mutta Ingvild Flugstad Östberg irtaantui porukasta ja karkasi muilta. Ruotsin kolmatta osuutta hiihtänyt Frida Karlsson hyytyi pahasti. Myös Saksa onnistui karkaamaan Ruotsilta.

Maja Dahlqvist hiihti Ruotsin viimeistä osuuden. Kuutisen sekuntia vaihdossa Ruotsia perästä lähtenyt Krista Pärmäkoski onnistui ottamaan Dahlqvistin kiinni, mutta ruotsalaisen loppu oli kuitenkin vahva ja hän karkasi Pärmäkoskelta pronssille.

Norjassa otettiin ilo irti ennakkosuosikkina kisaan lähteneen Ruotsin epäonnistumisesta. Paikalla ollut norjalaisyleisö innostui huutamaan kolmantena maaliin tulleelle Ruotsin joukkueelle.

– Heja Sverige! Kannattajat huusivat.

Norjalaismedioissa linja oli yhtä piikittelevä.

– Norjassa on nyt jonkun verran vahingoniloa. Tämä on raskas päivä Ruotsille. Siinä on jotain ekstraa, kun Ingvild voittaa Fridan. Ja totta kai, onhan se hiukan hauskaa, kun Ruotsi epäonnistuu, VG:n kolumnisti Leif Welhaven kirjoitti.

NRK puolestaan kuvaili ruotsalaisten viestikisaa painajaiseksi. 

– Hitto, nyt mennään! Norja päihittää Ruotsin keltaiset ja siniset. Ylivoimainen kulta jättimäisen vedon jälkeen, Dagbladet kirjoitti.

Hiihdon MM-kilpailut jatkuvat maastohiihdon osalta perjantaina miesten viestillä. Naiset hiihtävät seuraavan kerran lauantaina, kun vuorossa on 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu, joka päättää Planican kisat naishiihtäjien osalta.

Katso pääkuvan videolta Krista Pärmäkosken haastattelu. Alla olevilla videoilla muun Suomen viestijoukkueen haastattelut.

Johanna Matintalo hiihti mainion avausosuuden viestissä: "Tunsin kisan aikana, että tänään on hyvä päivä" 1:56

Kerttu Niskaselta paljonpuhuvaa tekstiä MM-viestistä: "Hapoilla sai olla koko ajan" 2:48

Eveliina Piipon jalat eivät kantaneet maalissa – "Viimeinen kilometri aika hirveätä" 1:13

Lue myös:

    Uusimmat