Mainos

Ruotsin-risteilylle ikävä loppu: Varkaat tyhjensivät härskisti hytin perheen ollessa kylpylässä

Perhe sai valtaosan varastetuista tavaroista takaisin, mutta arvotavaroita jäi kadoksiin.

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut mies kertoo ikävästi päättyneestä Ruotsin-risteilystä. Mies matkusti Silja Symphonylla Ruotsiin kahden lapsensa kanssa 3.-5. tammikuuta.

Paluumatkalla Tukholmasta Helsinkiin mies päätti käydä laivan kylpylässä parikymppisen poikansa ja tyttärensä kanssa.

– Poikani säilytyskaappi oli putsattu hänen ollessaan kylpylässä. Kaikki oli viety: vaatteet, lompakko, kännykkä, ja maihinnousukortti, joka toimi myös hytin avaimena.

Mies sanoo, että paikalle saapunut laivan työntekijä sanoi ettei vastaavaa ole käynyt aikaisemmin.

– Työntekijä epäili ensin, että poikani oli laittanut tavaransa väärään kaappiin. Hän kävi läpi kaappeja ennen kuin uskoi kertomuksemme.

Maihinnousukortista varas näki myös hytin numeron. Perhettä odottikin toinen ikävä yllätys heidän palatessaan hytilleen. Myös siellä oli käynyt varkaita. Mies kertoo, että hänen takkinsa, jonka taskussa oli passi, vietiin. Lisäksi hytistä oli hävinnyt muita vaatteita, kassi sekä Tukholmasta ja laivalta ostetut tuliaiset.

Hyttiin ja säilytyskaappiin murtautumisesta epäillyt saatiin laivalla varsin nopeasti kiinni. Miehen mukaan osa heistä oli ruotsalaisia, mutta ainakin yksi oli suomalainen.

– Kylpylässä oli äänekästä porukkaa, ja miesten pukuhuoneessa yksi heistä pyöri hieman epäilyttävänä, jota poikani alun alkaen epäili tekijäksi.

Laivayhtiön toiminta kummastuttaa

Epäiltyjen tekijöiden tavoittaminen kävi nopeasti. Kiinni saamisessa auttoi se, että kylpylän työntekijä tunnisti epäillyn, ja vartijat toimivat ripeästi. Yksi tekijä taltioitui valvontakameraan, kun hän oli kantamassa perheeltä anastamiaan tavaroita laivan käytävällä.

Mies sanoo, että he saivat valtaosan tavaroista takaisin, mutta arvotavaroita jäi kadoksiin. Mies kertoo ostaneensa laivalta useita käsityöläisoluita, joita epäillyt olivat juuri juomassa, kun heidät otettiin kiinni. Osa epäillyistä toimitettiin loppuristeilyn ajaksi putkaan.

Mies ihmettelee sitä, että laivayhtiö ei tarjonnut heille automaattisesti uutta hyttiä.

– Osa epäillyistä liikkui vapaana laivalla. Tietenkään emme halunneet jäädä samaan hyttiin, koska he tiesivät missä olemme, ja josta meiltä oli viety tavaraa. Uuden hytin sain vasta, kun sitä itse pyysin, mies sanoo.

Laivan saavuttua Helsingissä laituriin, poliisi nousi laivaan ja kirjasi tapahtuneesta rikosilmoituksen.

Tallink Silja: Harvinaista

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd ei ole kyseisestä tapahtumasta kuullut, mutta sanoo, että yleensä vastaavanlaiset tilanteet pyritään ratkaisemaan laivalla yhteistyössä matkustajan kanssa.

– Olemme tapahtuneesta pahoillaan, jos hän kokee, että häntä on epäilty. Niin ei tietenkään ole ollut tarkoitus.

Nöjd sanoo, että yleisesti ottaen tilanteet, joissa ulkopuolinen henkilö menee hyttiin ja sieltä jotain vie, ovat harvinaisia.

– Joskus on ollut sellaisia tapauksia, että matkustajat eivät ole muistanut laittaa hytin ovea kiinni, ja tällöin sinne on menty luvatta. Mutta tapaukset, joissa lukossa olleeseen hyttiin mennään, ja sieltä jotain viedään, niin niitä en muista viiden vuoden työurani ajalta yhtään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.