Mainos

Ruotsin poliisi tutkii tieraivotapausta: Pyöräilijä-Roni viikkoja sairauslomalla

Silmittömän tieraivon kohteeksi Ruotsin Haaparannassa viime viikonloppuna joutunut Roni Hooli on kolmen viikon sairauslomalla tapahtuman johdosta. Ruotsin poliisi tutkii tapausta.

Roni Hooli, 37, kuulostaa puhelimessa pirteältä, vaikka viime viikonlopusta jäi oikeaan olkapäähän ruma ja syvä haava. Triathlonia harrastava Hooli oli treenaamassa maantiellä pyöräilyä kaverinsa kanssa, kun takaa tullut auto kiilasi kaksikon eteen ja jarrutti kaksi kertaa sillä seurauksella, että Hooli lensi noin neljänkympin vauhdista ensin auton takaikkunaan ja siitä tielle.

– Olosuhteisiin nähden on tosi hyvä vointi. Käsikin toimii. Kävin tänään haavan kontrollissa. Ihan hyvin se on alkanut parantua, Hooli kertoo puhelimessa.

Tapahtuneesta voi lukea tarkemmin tapauksesta kertovasta jutusta.

Hyvästä olosta huolimatta vielä ei voi huokaista helpotuksesta. Seuraava kontrolli on jo maanantaina. Haava-alueella on noin kahden euron kolikon kokoinen musta läntti.

– Se on kriittinen kohta, että alkaako siinä veri kiertää vai joutuuko pahimmassa tapauksessa ihoa vaihtamaan.

Lääkäri määräsi Hoolille tapahtuman jälkeen antibiootteja, kipulääkkeitä ja kolmen viikon sairausloman. Konepäivystäjän työt Outokummun terästehtaalla saavat siis odottaa. Vielä sunnuntaina oli hankala pukeutua, mutta nyt käsi on noussut lähes tavalliseen tapaan.

– Sitä ei saa liikaa vielä liikuttaa, etteivät tikit repeä.

Kauden pääkisamaksu 520 euroa harakoille

Hikoilu on toistaiseksi kielletty, mikä on karvas pala innokkaalle urheilijalle. Hooli ei vielä tiedä, kuinka kauan hän joutuu olemaan treenaamatta.

– Kuulemma viikko näyttää. Jos haava alkaa tulehtua ja märkiä, se saatetaan joutua avaamaan uudestaan ja silloin voi mennä kuukausiakin, mutta jos kaikki menee ongelmitta, 2–3 viikossa käden pitäisi olla jo ihan hyvä.

Eniten Hoolia harmittaa triathlon-kauden pääkisa. Hän ei pysty osallistumaan 20. elokuuta Ironman Kalmar -kilpailuun Ruotsissa. Osallistumismaksu 520 euroa on jo maksettu.

– Menen joka tapauksessa paikan päälle. Mistä sen tietää, jos oikein hyvä tuuri sattuu, jos pääsisin harrastelemaan läpi sen. Mutta eihän siitä mitään urheilusuorituksia voi lähteä hakemaan.

Hooli ei silti kuulostaa katkeralta tai edes vihaiselta.

– Selvisin tosi vähillä vaurioilla tuollaisesta tilanteesta. Ihmettelivät, ettei luita mennyt, Hooli kertoo ja viittaa hoitohenkilökuntaan.

Tiellä törttöillyt ruotsalainen mies oli Hoolin arvion mukaan kuudenkympin korvilla.  Ruotsissa asuvan miehen vakuutukset ovat kotimaasta. Hooli on saanut apua tutulta mieheltä, joka puhuu parempaa ruotsia kuin hän itse.

– Autoilija on eri mieltä kun me. Vahinkoilmoituksessa luki, että minä olen aiheuttaja.

Poliisiraporteissa asia oli kuitenkin Hoolin mukaan toisin päin ja mukana oli myös silminnäkijän kertomus, joka vahvistaa Hoolin ja tämän ystävän kertoman.

Korvausvaateet harkinnassa

Haaparannan poliisi kysyi Hoolilta korvausvaateista, mutta Hooli ei ole vielä päättänyt niistä.

– Niitä ei kuulemma tarvitse vielä tietää. Viimeistään oikeudessa sitten.

Hooli aikoo harkita korvausten hakemista myös oikeusteitse, vaikka vakuutusten kautta hakemuksia on jo vetämässä.

– Saan sairausloma-ajan palkan, mutta vuorotöissä kun olen, menetän lisät. Ansionmenetystä kertyy useita satoja euroja.

Hooli kertoo saaneensa paikallisilta paljon puhelinsoittoja tekijän liittyen. Mies vaikuttaa olevan monelle tuttu tieraivotaipumuksestaan ja monen mukaan hän on myös poliisin tuttuja.

– Kaikki ovat huhuja. Mitään virallista tietoa minulla ei ole, mutta kun on pieni paikkakunta, juttuja liikkuu heti, Hooli kertoo.

Haaparannan poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että tapaus on poliisin tutkinnassa. Poliisi ei kuitenkaan halua kommentoida asiaa enempää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.