Kuka hyökkäsi kimppuun? Henry Keisala lähti lenkille ja heräsi seuraavan kerran sairaalasta – kallosta oli poistettu lähes puolet: "Haluaisin saada käsiini sen tyypin ja kysyä minkä takia"

0:36

Henry Keisala laittoi kotonaan Tampereella kuulokkeet korvilleen ja lähti ovesta tutulle lenkkipolulle viime kesäkuun lopulla. Seuraava muistikuva on puolentoista viikon päästä, Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Henryn kallosta oli muun muassa jouduttu poistamaan puolet.

Nyt Henry vastaa puhelimeen autosta. Keisalan perhe tekee matkaa Pohjanmaalta isovanhempien luota kohti Tamperetta. Omat ensimmäiset isänpäiväjuhlat odottavat kotona Rautaharkon kaupunginosassa. Miehen vierellä auton takapenkillä nukkuu vajaa parikuukautinen tyttö.

– Mummolassa oltiin viikonloppua viettämässä ja siellä sitten herättiin ensimmäiseen isänpäivään, ylpeä isä kertoo.

Mitä tapahtui?

Henry Keisalalla on aivovamma, jota hän kuntouttaa kaikin voimin.

Aivovamma vaikuttaa kuitenkin jokapäiväiseen elämään monin tavoin. Esimerkiksi pientä tytärtään Keisala ei uskalla pitää oikealla kädellä sylissään ilman tukea.

Mies sai aivovamman kesällä tapahtumaketjussa, joka on yhä mysteeri kaikille. Tämänhetkisten tietojen ja arvailujen mukaan Keisala sai lenkkinsä alkumetreillä erittäin lujan iskun päänsä vasemmalle puolelle.

Kuka sen teki ja miksi? Sen Keisala haluaisi tietää.

Kallosta piti poistaa lähes puolet

Lääkäreiden oli muun muassa pakko poistaa lähes puolet Keisalan kallosta, jotta miehen henki säästyisi. Kallon sisällä oli runsaasti turvotusta ja verenvuotoa.

Vaimon kertoman mukaan aluksi lääkärit eivät kyenneet lupaamaan edes sitä, herääkö mies.

Mies korostaa, että onnettomuudesta ei voi olla kyse.

– Olen kysynyt itse minut leikanneelta ja hoitaneelta kirurgilta ja monelta muulta taholta, että onko varmaa, että kyseessä ei voi olla luonnollinen aivoverenvuoto tai olisinko voinut kaatua? He ovat sanoneet heti, että sellaiseen ei ole mitään mahdollisuutta.

Isku tuli vasemmalle pään sivuun

Keisalan mukaan heilahdusvamma aivoissa on niin selkeä, että siitä tietää iskun tulleen vasemmalle puolelle pään sivuun.

– Lyöntijäljet ovat näkyneet päässä selkeästi. Vasemmalla puolella on ollut nyrkin kokoinen patti. Kaatumisestakaan ei ole minkäänlaisia jälkiä.

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua eri foorumeilla ja vammojen syyksi on arvailtu muun muassa raskaan ajoneuvon peilin törmäystä. Keisalan mukaan lenkkipolku kulkee rauhallisella omakotialueella, eikä siinä liiku polkupyörää isompaa kulkupeliä.

– Voin kertoa, että niitä vaihtoehtoja on mietitty aika antaumuksella. Ja kaikki on poissuljettu yksitellen.

Karu herätys

Miehen omat muistikuvat alkavat siitä, kun hän herää teho-osastolta letkujen ja johtojen ympäröimänä. Siitä, että kallosta puuttuu osa, mies ei tiennyt mitään.

– Olihan se aika järkyttävä herätys, kun sai tietää mitä on tapahtunut.

Mies on luvannut huomattavan vihjepalkkion mysteerin ratkaisemiseksi. Poliisikin on pyytänyt yleisön apua tapauksen eteenpäin viemisessä. Keisala on saanut paljon kannustusta, mutta ei yhtään oikeille jäljille johtanutta vihjettä.

Biolasia päähän

Keisalan kallo korjattiin muutama kuukausi sitten biolasi-implantilla. Päivät kuluvat perheen askareissa ja itseä kuntouttaessa.

– Raajojen kanssa on paljon tekemistä. Oikea käsi ei tahdo toimia ja vasemman käden sormet ja vasen jalka ovat sellaisessa kunnossa, että vaatii varmasti vielä paljon kuntoutusta.

Vakaviin aivovammoihin liittyy aina muitakin riskejä. Keisala sai tyttären ristiäispäivän iltana epilepsiakohtauksen. Ajokortti on sen vuoksi poissa ainakin vuoden.

Henry Keisala sanoo ihmetelleensä itsekin, kuinka rauhassa ja kuntoutukseen keskittyen hän on kyennyt mystiseen kesäkuun päivään suhtautumaan.

– Kyllä totta kai oikeesti vituttaa. Haluaisin saada käsiini sen tyypin, joka se on ollut ja kysyä häneltä, että minkä takia. Mitään syytä siihen ei varmasti ole ollut, Henry Keisala sanoo ja huokaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja