Mainos

Roni kertoo silmittömästä tieraivosta pyörätreeneissä – joutui leikkaukseen kesken haastattelun

Roni Hooli oli harjoittelemassa ystävänsä kanssa triathlon-kisoja varten Haaparannassa, kun hän joutui silmittömän tieraivon kohteeksi. Hooli kertoo, että auto pyyhkäisi pyöräilijäkaksikon eteen ja jarrutti kaksi kertaa, jolloin törmäys ja vakavat seuraukset olivat varmat.

Hooli oli lauantaina vasta aloittelemassa pyörätreeniä Haaparannassa kaverinsa kanssa maantiellä numero 99, kun sattui jotakin täysin odottamatonta. Kaveri oli kiihdyttänyt Hoolin rinnalle, kaksikolla oli vauhtia suunnilleen neljäkymppiä. Vastaan tuli auto ja samaan aikaan takaa alkoi kuulua hyvin vaativaa tööttäilyä.

Siinä samassa takaa tullut auto änkesi tilanteessa pyöräilijöiden ohi Hoolin mukaan aivan hipoen hänen ohjaustankoaan.

Takaa tullut auto kiilasi ohituksen jälkeen pyöräilijöiden eteen, jarrutti ensin hiukan ja sitten kovemmin jarrut pohjassa.

– Kaveri oli vähän taaempana ja ehti juuri ja juuri pysähtyä. Minulla varmaan rengas osui auton takapuskuriin ja lensin olkapää edellä takalasiin ja siitä vastaantulijoiden kaistalle. Luultavasti. En ole varma, Hooli kertoo puhelimitse sairaalasta selvästi pöllämystyneenä.

Kuski kertoi toisenlaisen tarinan

Hooli nousi nopeasti ylös, jottei kukaan ehtisi ajaa hänen ylitseen. Ensimmäisiä ajatuksia oli se, että röyhkeä autoilija ehtii ajaa karkuun.

– Ei hän mihinkään lähtenyt, vaan nousi autosta, raivosi ja huusi aivan mielipuolisena, että olimme särkeneet hänen autonsa ja että se on peräänajajan vika.

Paikalle tuli silminnäkijä, joka sanoi nähneensä tilanteen.

– Hän sanoi, että näki kyllä, että kyseessä oli aivan tahallaan tehty vaaratilanne.

Pyöräilijäkaksikko teki miehelle heti selväksi, että tästä tulee poliisiasia. Siinä vaiheessa autoilija hiljeni ja jäi paikalle odottamaan.

Hooli vietiin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa pahannäköisiin vammoihinsa. Olkapäähän tuli iso ja syvä haava, johon jäi paljon lasinsiruja.

Hooli kertoo käyneensä röntgenissä. Luita ei sentään ollut poikki.

– Kysyivät siellä, onko minulla ollut jääpussi haavassa, kun se oli niin hileinen, mutta lasinsirujahan siellä oli.

Vammat pilasivat loppukesän

Hoolin ystävä jäi paikalle selvittämään tilannetta. Hooli kuuli myöhemmin, että autoilija oli kertonut poliisille aivan omanlaisensa näkemyksen. Asiaa oli selvitelty tapahtumapaikalla pitkään, mutta lopulta autoilija pääsi ajamaan pois paikalta.

Silminnäkijä oli kertonut poliisille Hoolin mukaan saman, minkä hänen ystävänsä.

Hooli kertoo, ettei ole koskaan aiemmin törmännyt vastaavaan. Hän kehuu erikseen kyseistä tietä, sillä usein se on hiljainen ja asfaltiltaan hyväkuntoinen, joten se soveltuu hyvin treenaamiseen.

– En tiedä, miten asia tästä nyt etenee. Itsellenikin tulee kuluja aika lailla. 20. elokuuta piti olla kauden pääkisa, joka menee minulta nyt sivu suun ja ne rahat menevät kankkulan kaivoon, hän kertoo viitaten Ruotsissa järjestettävään Ironman Kalmar -kilpailuun.

– Hän pilasi minulta loppukesän.

Hooli ei vielä tarkemmin tiedä, kuinka pitkään hän joutuu vammojensa johdosta lepäämään, mutta arvelee, että esimerkiksi avoveteen ei syvän haavan kanssa ole triathlonistilla asiaa pitkään aikaan.

Yhtäkkiä haastattelu keskeytyy.

– Tuleeko minulla lähtö nyt? Hooli kuuluu kysyvän joltakulta.

– Mies tuli tuossa. Leikkuuhommiin tässä lähdetään, Hooli sanoo viitaten olkapäänsä leikkaamiseen ja lopettaa puhelun nopeasti.

MTV Uutiset ei tavoittanut myöhään illalla Haaparannan poliisia kommentoimaan tapausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.