Ruotsin NHL-puolustaja meni kananlihalle kuultuaan Leijonien kohtaamisesta MM-puolivälierässä – "Muistan Peter Forsbergin maalin, nämä ovat klassikoita"

Leijonat kohtaa torstaina pelattavassa MM-kisojen välierässä Ruotsin. Tre Kronorin pelaajat ovat kohtaamisesta innoissaan. NHL-puolustaja Mattias Ekholm kertoi saaneensa kylmiä väreitä kuullessaan seuraavan vastustajan.

Ekholm oli Suomen kohtaamisesta MTV Urheilun haastattelussa todella innoissaan.

– Menin kananlihalle, kun kuulin tästä. Tiedän maidemme välisen historian. Nämä ovat aina klassikoita, historiallisia pelejä. Muistan Peter Forsbergin maalin Helsingin MM-kisoissa ja kaikki muut historialliset hetket.

– Tästä tulee upea taistelu ja ottelu, Nashville Predatorsia edustava Ekholm hehkutti.

Suomi on tähtipuolustaja John Klingbergille erittäin tuttu. 26-vuotias ruotsalainen pelasi kaudella 2011-2012 Helsingin Jokereissa. Nykyään seura on Dallas Stars, jossa joukkuetovereina ovat suomalaiset Miro Heiskanen, Esa Lindell, Roope Hintz ja Julius Honka.

– Pidän Suomesta, koska pelasin Jokereissa. Pelistä tulee varmasti hauska. Suomi on aina hyvä joukkue: valmennus on hyvää ja he tekevät paljon töitä.


Chicago Blackhawksia edustava Marcus Krüger odottaa tiukkaa peliä, vaikka 21 NHL-pelaajalla varustettu Ruotsi onkin vahva ennakkosuosikki.

– Suomella on nuoria pelaajia, jotka ovat onnistuneet tässä turnauksessa. Meidän täytyy oppia tästä pelistä ja katsoa sen jälkeen enemmän Suomea. Suomi on pelannut kisoissa hyvää jääkiekkoa. Odotan hienoa peliä.


Lue myös:

    Uusimmat