Ruotsin leirissä roihahti – "Halusi melkein lyödä minua"

Tanska kumosi Ruotsin Christian Eriksenin loistaessa 3:47
Katso: Tanska kukisti Ruotsin – Christian Eriksen tälläsi komean voitto-osuman

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen avainpelaaja Jens Cajuste oli lähellä menettää malttinsa, kun hän kuuli joutuvansa pelaamaan keskiviikon Tanska-ottelussa yllättävällä pelipaikalla.

Ruotsi kärsi keskiviikkoiltana 1–2-vierastappion EM-kisoihin valmistautuvalle Tanskalle. Christian Eriksen ratkaisi kotijoukkueen voiton dramaattisesti neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Katso ottelun maalit ylälaidan videolta.

Ruotsi oli muunnellut kokoonpanoaan odottamattomalla tavalla, kun keskikentän avainpelaaja Cajuste avasi ensimmäistä kertaa urallaan vasempana laitapuolustajana.

Italialaisjätti Napolia edustava 24-vuotias ei meinannut sulattaa päävalmentaja Jon Dahl Tomassonin päätöstä, mutta hyväksyi lopulta kohtalonsa.

– Kun puhuin Jensille hänen roolistaan ​​pari päivää sitten, hän halusi melkein lyödä minua, Tomasson kertoi ottelun jälkeen Sportbladetin mukaan.

– Seuraavien päivien harjoituksissa, klippejä katsomalla, hän oli kuitenkin halukas kokeilemaan sillä pelipaikalla.

Cajuste pelasi ottelussa täydet minuutit ja oli vahvasti mukana Alexander Isakin tekemässä tasoitusmaalissa. Lopussa hän sai myös keltaisen kortin.

– Tanskalla oli ongelmia siinä, miten ylikuormitimme keskikenttää. Mielestäni hän (Cajuste) pelasi loistavan pelin, Tomasson jatkoi.

Cajuste myönsi olleensa yllättynyt Tomassonin ratkaisusta, mutta otti tilaisuuden lopulta positiivisin mielin vastaan.

– Aluksi olin hieman yllättynyt, mutta sitten näin sen haasteena ja mahdollisuutena kasvaa. En tajunnut, että välitin tuon tunteen, mutta ehkä tein sen alitajuisesti, Cajuste saneli.

Aiemmin ranskalaista Stade Reimsiä ja tanskalaista FC Midtjyllandia edustanut Cajuste on valmis pelaamaan vasemman laitapuolustajan tontilla myös jatkossa.

– Pelaan siellä, missä minua tarvitaan, oli se sitten hyökkääjä, keskikenttäpelaaja tai maalivahti.

Lue myös:

    Uusimmat