Mainos

Ruotsin kirjoittaneet pääsevät helpommin opiskelemaan

Ruotsin kirjoittamatta jättäminen ylioppilaskirjoituksissa voi johtaa ikäviin seurauksiin. Monen oppiaineen pääsykokeessa toisen kotimaisen kielen kirjoittamisesta saa lähtöpisteitä. Nämä jäävät kokonaan saamatta, jos ruotsia ei ole kirjoittanut.

- Sisään on selvästi helpompi päästä, jos on suorittanut toisen kotimaisen kielen, koska silloin on mahdollisuus täysiin lähtöpisteisiin, kertoo Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan opintoasiainpäällikkö Laura Kauppinen.

Puolet opiskelijoista otetaan kuitenkin Kauppisen mukaan sisään pelkän pääsykokeen perusteella. Tällöin ylioppilastodistuksen ja kirjoitusten lähtöpisteitä ei huomioida lainkaan. Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä ja lääketieteellisessä ruotsin painotus on suurempi kuin monessa muussa opiskelupaikassa. Tänä kesänä sisään pääsi moninkertaisesti todennäköisemmin, jos ruotsista oli merkintä

- Meillä katsotaan, että ruotsin kielen hyvä taito on niin olennainen osa juristin pätevyyttä, että ei ole syytä antaa sellaista viestiä, ettei asialla ole merkitystä, Kauppinen perustelee.

Ruotsin kielen kirjoittaminen on vähentynyt hyvin paljon erityisesti pojilla ja Sisä-Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.