Ruotsin Kaarle Kustaa kertoo harvinaisessa haastattelussa kohuja aiheuttaneesta paheestaan – paljasti myös pahimman pelkonsa

1:53
Ruotsin kuninkaalta yllätysilmoitus: Kaarle Kustaa pienensi kuninkaallista perhettä

Kuningas Kaarle Kustaa kertoo podcastissa rakkaudestaan nopeisiin autoihin. Vaikka vauhti ei pelota 75 vuotta täyttävää kuningasta, eräs toinen asia aiheuttaa kauhua sitäkin enemmän.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on joutunut useammankin kerran otsikoihin raskaan kaasujalkansa takia. Kuningas antoi perjantaina vietettävän 75-vuotispäivänsä alla harvinaisen haastattelun Värvet-podcastille, jossa hän kertoo "paheestaan", eli nopeista autoista.

Värvet-haastattelusta uutisoiva ruotsalaislehti Expressen kertoo, että edellisen kerran kuninkaan kaasujalka oli raskas maaliskuussa. Tuolloin lehteen yhteyttä ottanut lukija kertoi, että kuningas oli paahtanut menemään hurjaa vauhtia sähäkän sinisellä BMW:llään E20-tiellä.

Kuningas myönsi podcastissa nauttivansa kovasta vauhdista, mutta ei osannut selittää tarkemmin, mikä vauhdissa viehättää.

– En ole ajatellut asiaa. Joidenkin mielestä on upeaa kiivetä vuorille ja jotkut haluavat hypätä laskuvarjolla. En osaa vastata siihen, hän pohti.

– Niin pitkään, kun on tunne, että sinulla on kontrolli tilanteessa, se on minulle positiivinen kokemus.

Kaarle Kustaa kertoi Expressenin mukaan podcastissa, että autot ovat olleet keskeinen rooli myös hänen ja kuningatar Silvian lomareissuilla viime vuosina. Pari on tehnyt pitkiä automatkoja Etelä-Ranskaan ja kiertänyt samalla Eurooppaa.

– Minusta ajaminen on mukavaa, oikeastaan parasta, mitä tiedän. Siinä tulee vapauden tunne, kun voin päättää, minne tahdon mennä, kuningas kuvaili podcastissa.

Vaikka vauhti ei pelota 75 vuotta täyttävää hallitsijaa, tunnustaa hän pelkäävän erästä toista asiaa sitäkin enemmän - nimittäin korkeita paikkoja. Tämä on johtanut kiusallisiin tilanteisiin, kun kuningas tahdotaan reissuillaan usein majoittaa hotellien hienoimpiin sviitteihin, jotka lähes poikkeuksetta sijaitsevat rakennusten ylimmissä kerroksissa.

– Yleensä hotellin johtaja esittelee huonetta, avaa ensin huoneen oven ja vetäisee sen jälkeen ikkunoista verhot sivuun esitelläkseen näköaloja. Sitten minä seison verran perällä piilossa. Se on pahinta, mitä tiedän, hän tunnusti.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja