Jättiyllätys! Ruotsin kohukuninkaan elämästä tehdään tv-sarja – Kaarle Kustaa huolissaan

1:53
Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa pudotti uutispommin syksyllä 2019 - pienensi kuninkaallista perhettä

Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan elämästä on tekeillä The Corwn -henkinen tv-sarja, kertoo Variety-sivusto.

Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan elämästä aiotaan tehdä tv-sarja, kertoo Variety-sivusto. Sivuston mukaan sarja TV4:n ja C Moren yhteistyössä tekemä sarja tulee olemaan Netflixin hittisarjan The Crownin henkinen.

Sarjan on toisin sanoen tarkoitus kuvata Ruotsin nykyisen hallitsijan Kaarle XVI Kustaan matkaa kruununperijästä hallitsijaksi. Sarjaa on kehittelemässä sama tuotantoyhtiö, joka on myös hittisarjan Silta taustalla.

– Muilla kuninkailla ja kuningattarilla on sanottu olleen vaikutusta maailman tapahtumiin. Meidän kuninkaamme historia on toisenlainen. Se ei ole ehkä niin tunnettu kansainvälisesti, mutta ei lainkaan vähemmän dramaattinen tai kiehtova. Lisäksi se on monille meistä tuntematon, sarjan luomisessa mukana oleva Åsa Lantz kommentoi Varietylle.

Muun muassa kirjailija Selma Lagerlöfistä kertovan tv-sarjan aiemmin kirjoittanut Lantz sanoo Dagens Nyheter -lehdelle, että kuninkaallista perhettä infromoidaan, kun kuvaukset aloitetaan. Hän sanoo kuitenkin lehdelle, ettei ole haastatellut kuninkaallisen perheen jäseniä sarjaa varten.

– Uskon, että on hyvä pitää etäisyyttä perheenjäseniin vapauden säilyttämiseksi, hän kommentoi.

Näyttelijöitä ei ilmeisesti oli vielä valittu, mutta Lantz paljastaa toivovansa, että kuninkaan roolissa nähtäisiin Joel Kinnaman.

Keväällä 74 vuotta täyttäneen Kaarle Kustaan elämään on totta vie mahtunut niin traagisia käänteitä kuin skandaalejakin.

Kaarle Kustaasta tuli Ruotsin kuningas vuonna 1973, kun hän oli vain 27-vuotias. Hän peri kruunun isoisältään Kustaa VI Adolfilta, sillä hänen isänsä, Kustaa Adolf, menehtyi traagisesti lento-onnettomuudessa Kaarle Kustaan ollessa vain vuoden ikäinen.

Kalliisiin autoihin mieltynyt ja myös surullisenkuuluisista möläytyksistään tunnettu kuningas on vuosien mittaan ollut otsikoissa muun muassa roimien ylinopeuksiensa takia. Nuoruusvuosinaan hänet puolestaan tunnettiin raikulipoikana, joka ei lasiin sylkenyt.

Suurin kuningasta kohdannut skandaali kehkeytyi kuitenkin vasta 2010, kun hänestä ilmestyi paljastuskirja, jossa kerrottiin kuninkaan raikulivuosien jatkuneen kuningatar Silvian kanssa solmitusta avioliitosta huolimatta vielä 1990-luvullakin.

Hovin tiedottaja Margareta Thorgren vahvistaa, että hovi on saanut tiedon tekeillä olevista tv-sarjasta ja se on herättänyt huolta.

– Uskon, että huolia nousee aina ihmisten joukossa, kun heistä ollaan tekemässä ohjelmaa, Thorgren sanoo DN:lle.

Thorgren sanoo hovin toivovan, että sarjassa tapahtumat kuvattaisiin mahdollisimman todenmukaisesti ja faktat olisivat kunnossa.

– Vaikka dramatisoiduissa sarjoissa toki on aina taiteellinen vapaus, emmekä me voi kontrolloida sitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja