Ruotsalaisvalmentajien Leijonia koskevat kulissipuheet kantautuivat Jussi Tapolan korviin

Mestarivalmentajalta paljastus ruotsalaiskollegoiden puheista – Suomi herättää pelkoa 2:49
Jussi Tapola perkaa Suomen ketjuongelmien syitä – valottaa tilannettaan Sveitsin suurseuran päävalmentajana.

Ruotsi ja Suomi kohtaavat jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstai-iltana kello 21.20. Varsin erilaisista alkusarjoista otteluun saapuvat vanhat tutut herättävät toisissaan monenkirjavia muistoja. Pelaajamateriaali suosii jälleen merkittävästi Ruotsia, mutta se ei ole poikkeuksetta konkretisoitunut Tre Kronorin eduksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

NHL:n ykkösnimillä kuorrutettu Ruotsi menetti kevään 2019 MM-puolivälierässä 3–1-johtoasemansa ja hävisi Leijonille lopulta jatkoajalla. Kun huomioidaan kaikki kilpailut, Suomi on voittanut maiden kuudesta edellisestä keskinäisestä ottelusta viisi. Erityisesti MM-turnausta edeltäneellä Euro Hockey Tourilla Suomi oli jatkuvasti länsinaapurin niskan päällä.

MM-puolivälierässä vastaan asettuva tähtisikermä on kuitenkin tyystin erilainen joukkue, ja sen peli rullaa viisi maalia ja viisi syöttöä tarjonneen kapteeni Erik Karlssonin johdolla. Joukkue tuskin sortuu nimettömän ja alavireisen leijonaryhmän aliarvioimiseen.

– Joskus vaikeudet voivat kasvattaa joukkuetta yhteen. Kuulin omilta ruotsalaisilta apuvalmentajiltani, että heitä vähän pelottaa Suomen tuleminen vastaan. Heillä on kuitenkin mennyt alkusarja vähän lasketellen. Suomi on joutunut hakemaan peliään ja kokoonpanojaan, sveitsiläistä Berniä luotsaava Jussi Tapola sanoi MTV Urheilun lähetyksessä tiistaina.

Jussi Tapola analysoi Suomen tilannetta Ruotsi-puolivälierän alla jutun yllä olevalla videolla. Alla puolestaan Petteri Sihvosen ennakkoanalyysi Leijonien Ruotsi-ottelusta. 

Vilttiketjulta esimerkkinäytteet Leijonille Ruotsin kaatamiseen: "Ohuimmat eväät" 4:56
Vilttiketjulta esimerkkinäytteet Leijonille Ruotsin kaatamiseen: "Ohuimmat eväät."

Lue myös:

    Uusimmat