Mainos

Ruotsalaistoimittajat pitivät tunteikkaan puheen

Etiopiassa 14 kuukautta vangittuina olleet ruotsalaiset toimittajat ovat päässeet takaisin Ruotsiin.

Toimittaja Martin Schibbye ja valokuvaaja Johan Persson kertoivat palattuaan olevansa helpottuneita, mutta ajattelevansa etiopialaisessa vankilassa olevia ihmisiä.

Kaksikko piti iltapäivällä tunnin mittaisen lehdistötilaisuuden, jossa he kertoivat kokemuksistaan. Kun Persson ja Schibbye astuivat toimittajien eteen, saivat he aplodit paikalle olleilta toimittajilta.

– Etiopia vangitsi meidät, mutta eivät onnistuneet vaientamaan journalismia, Schibbye sanoi tunteikkaassa avauspuheenvuorossaan.

Ruotsalaiset freelancer-toimittajat tuomittiin viime joulukuussa etiopialaisessa tuomioistuimessa 11 vuodeksi vankeuteen terrorismin tukemisesta ja laittomasta maahantulosta. Heidät pidätettiin heinäkuussa 2011 heidän liikkuessaan työtehtävissä paikallisten kapinallisten kanssa Ogadenin alueella, jonne Etiopian hallitus ei päästä toimittajia.

Schibbye sanoi, että on kaksi tapaa päästä Ogadenin alueelle. Hänen mukaansa sinne voi matkustaa öljy-yhtiön propagandamatkalle tai sitten liikkua kapinallisten kanssa.

– On kansainvälinen skandaali, että meidät tuomittiin yhdeksitoista vuodeksi vankeuteen, koska teimme työtämme ja haastattelimme yhtä konfliktin osapuolta.

Kaksikko armahdettiin neljä päivää sitten. Ennen kotiinpaluutaan he ovat olleet toipumassa ja lepäämässä salaisessa paikassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.