Ruotsalaismedia onnittelee Huuhkajia, irvailee Hans Backelle ja toivoo rakkaita vihollisia samaan lohkoon – esillä myös Samantha Foxin keikka Hämeenlinnassa: "Oudolla tavalla hyvin suomalaista"

6:52

Suomi varmisti historiansa ensimmäisen jalkapallon miesten arvokisapaikan eilisiltana ylivoimaisella 3-0 voitolla Liechtensteinistä. Huuhkajien kisapaikka ja sen aiheuttamat katujuhlat on huomioitu myös ulkomaiden tiedotusvälineissä.

Suomi varmisti arvokisapaikan ensimmäisenä Pohjoismaana parisen tuntia ennen Ruotsia. Ruotsalaismedian etusivuja hallitsi toki Ruotsin saavuttama kisapaikka, mutta länsinaapurissa uutisoitiin myös Suomen menestyksestä näkyvästi.

Aftonbladet aloitti Huuhkajien voittoa käsittelevän juttunsa sanoilla "Onnea Suomi" ja kertoi samassa jutussa Suomen vallanneesta "euforiasta".

Lehden kolumnisti Jarkko Päiväniemen mukaan Suomen kisapaikka on ihme ja että lempinimi Huuhkajat (suomeksi) on nyt tullut tutuksi myös ruotsalaisissa urheilutoimituksissa. Aftonbladet kertoo myös Huukajat-nimen tarinan: ”Huuhkaja pysäytti ottelun Belgiaa vastaan ja Suomi voitti 2-0. Tajuatteko?”.

"Hans Backe: Ha ha!"

Lehdissä on nostettu esiin myös Suomen surkea menestys edellisen, ruotsalaisen päävalmentaja Hans Backen aikana. "2016: Backe? Ha, ha. 2019: Huuhkajat!" toteaa Päiväniemi kolumnissaan. Päiväniemi toivoo myös, että Suomi ja Ruotsi arvotaan samaan lohkoon kesän EM-kisoissa.

Lehti kysyi asiaa myös lukijoiltaan nettigallupissaan.

– Toivotko, että Suomi ja Ruotsi kohtaavat EM-kisoissa?

Murskaava 82 prosenttia vastasi kysymykseen "kyllä".

Myös Expressen huomioi Huuhkajien menestyksen uutisjutun lisäksi kolumnin muodossa. Kolumnisti Thomas Wilbacher kertoi, että "pieni osa minusta toivoo Suomen menestystä EM-kisoissa".

Lisäksi hän nostaa esiin sen tosiseikan, että menneiden vuosikymmenten seksisymboli Samantha Fox oli perjantai-iltana keikalla Hämeenlinnassa, jotta kaupungissa saataisiin aikaan "kunnon juhlat".

– Jollakin oudolla tavalla tämä on hyvin suomalaista, Wilbacher kirjoittaa.

SVT oli puolestaan haastatellut Suomen kapteenia Tim Sparvia, joka kertoi haastattelussa, että Suomen fanien ryntääminen kentälle loppuvihellyksen jälkeen merkitsi hänelle paljon. SVT:n jakoi myös 17 sekunnin videopätkää Suomen fanien vyörymisestä kentälle.

Ruotsalaislehdet luonnollisesti ylistivät myös Teemu Pukkia, joka nousi eilisillan kahdella maalillaan kaikkiaan yhdeksään maaliin. Pukki on karsintojen maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja