Ruotsalaishiihtäjän erikoinen lipsautus aiheutti tutkinnan – paljasti lyöneensä vetoa kilpailijansa voitosta

Ruotsalaishiihtäjä Max Novak on joutunut tutkintaan laittoman vedonlyönnin vuoksi, kertoo Expressen.

Novak hiihti viikonloppuna Bruksvallarnan 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun voittoon. Kisan jälkeisessä haastattelussa Novak lipsautti rikkoneensa sääntöjä lyömällä vetoa kilpailun voittajasta.

– Löin eilen vetoa, että William Poromaa voittaisi kilpailun, joten tämä on hieman harmillista, mutta sen arvoista, Novak sanoi Expressenille kisan jälkeen.

Novakin sanat kiirivät nopeasti kisajärjestäjien korviin, jotka ryhtyivät heti toimenpiteisiin aloittamalla tutkinnan Novakin toimista.

– Emme ole nähneet mitään vastaavaa aikaisemmin. Olemme ilmoittaneet asiasta FIS:lle, joten pallo on nyt heillä, tapahtumakoordinaattori ja kisan tuomarina toiminut Ludvig Remb kertoo.

Myös Ruotsin urheiluliitto on ottanut asian tutkintaansa.

– Teemme yhteistyötä Ruotsin hiihtoliiton kanssa, joka on ensisijaisesti vastuussa rankaisemisesta. On selvää, että sekä FIS:n säännöissä on pykälä laittomasta vedonlyönnistä, RF:n Jakob Uddeholt sanoo.

Novak kertoo olleensa täysin tietämätön vedonlyönnin kieltävästä sääntöpykälästä.

– En tiennyt tällaisesta säännöstä, joten minulla ei ole hajuakaan seuraamuksista. Katsotaan, jos jotain tapahtuu, Novak sanoo.

Novak voi saada teostaan vähintään kolmen kuukauden kilpailukiellon, mutta pahimmillaan häntä odottaisi jopa elinikäinen kilpailukielto.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja