Hurjavireinen Joni Mäki on murskannut muut hiihdon Suomen cupissa – eikä ole edes yllättynyt: "Kyllä tämä aika linjassa on"

Joni Mäki, 25, on aloittanut hiihtokauden vahvasti. Neljästä Suomen cupin startista on saaliina yhtä monta voittoa.

Kaksi viikkoa sitten Vuokatissa Mäki vei lauantaina nimiinsä vapaan sprintin ja ankkuroi sunnuntaina Pohti SkiTeamin viestivoittoon. Eilen Mäki oli ykkönen Taivalkoskella käydyssä perinteisen sprintissä siitäkin huolimatta, että kaatui välierähiihdossaan.

Tänään Mäki jätti muut taakseen 14 kilometrin vapaalla.

– Vähän kaksijakoisesti sujui. Alku oli hyvä ja tuntui teknisesti helpolta. Viimeisillä 2–3 kierroksella huomasi, että oli liippaantunut latu. Alkoi tuntua säärissä, ja hiihto oli aika vaikean oloista.  Siihen asti tuli tosi mukavasti. Onneksi tuntuu kuntopuoli olevan sen verran hyvällä mallilla, että jaksoi vähän teknisesti huonommallakin suorittamisella tulla maaliin, Mäki kertasi sunnuntain voittohiihtoaan MTV Urheilulle.

Kaksi ensimmäistä Suomen cup -viikonloppua ovat tuottaneet Mäelle täyden 300 pisteen potin, ja hän on nykäissyt toisena olevaan Perttu Hyväriseen 139 pisteen eron. Alkukauden tulokset eivät varsinaisesti ole yllättäneet.

– Kyllä tämä aika linjassa on siihen, miltä harjoituskausi on tuntunut. Ehkä yllättävän nopeasti lähti kisakausi sujumaan, mutta ei se periaatteessa haittaa. Hyvä, että on heti alusta asti hyvä, kun on tällainen kausi, ettei tiedä, miten hiihdetään kisoja. On sitten kunnossa niissä, missä ollaan mukana.

Mäen päätähtäin tällä kaudella on monien muiden tavoin helmi-maaliskuun MM-kisoissa. Maailmancupissa hän haluaa nostaa itsensä lähemmäs kärkeä. Viime kaudella Mäki oli mukana 13 maailmancup-sprintissä, ja niissä viidessä hän eteni 12 parhaan välieriin.

– Sprinteissä tavoitteena on, että välieräpaikka olisi perussuoritus ja huippusuorituksella pystyisi pääsemään finaaliin. Sellaisella ajatuksella olen lähtenyt kauteen. Siihen olisin itse tyytyväinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja