Mainos

Rumsfeld: Pakistanin ydinaseet turvassa

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld uskoo Pakistanin ydinaseiden olevan turvallisissa käsissä. Intiassa tänään vieraillut Rumsfeld vastasi Pakistanin ydinasearsenaalia koskevaan kysymykseen toteamalla, ettei minkään ydinasemaan suhteen ole olemassa vaaraa aseiden joutumisesta vääriin käsiin.

Pakistanin ydinaseet ovat aiheuttaneen huolta maan sisäisen tilanteen kiristyttyä Afganistanin pommitusten myötä. Amerikkalaisten lehtitietojen mukaan Yhdysvallat ja Israel ovat jopa kaavailleet Pakistanin ydinaseiden sieppaamista, jos Yhdysvaltoja tukeva presidentti Pervez Musharraf kukistettaisiin.

Vuosikymmeniä riidoissa olleet Pakistan ja Intia tekivät ydinkokeet vuonna 1998.

Pommitukset entistä tehokkaampia


Tiedotustilaisuudessa Rumsfeldilta kysyttiin myös Yhdysvaltain Taleban-liikkeen vastaisen sotilasoperaation kulusta. Rumsfeld torjui arvailut Afganistanin pommitusten venymisestä vuosikausia jatkuvaksi operaatioksi ja totesi pommien nyt tehoavan entistä paremmin.

-Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö pommitusten teho olisi selvästi kasvanut, kun on ihmisiä maan pinnalla yhteydessä yläpuolella lentäviin koneisiin, Rumsfeld sanoi ilmeisesti viitaten Afganistanissa oleviin amerikkalaisiin kommandojoukkoihin.

Koko ilmasotaoperaatiota Rumsfeld kutsui "itsepuolustukseksi" ja vastasi huoleen siviiliuhreista toteamalla, ettei pommituksista voi saada nykyistä tarkempia. Rumsfeld muistutti samalla, että taistelu terrorismia vastaan on maailmanlaajuista eikä kosketa vain Afganistania.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.