"Rumin tyttö" -äänestykseen joutunut vastasi kiusaajilleen somessa – pyydetään jo seminaaripuhujaksi

Nuori englantilaistyttö kirjoitti ajatuksia herättävän viestin luokkatovereilleen ja käänsi koulukiusaamisen voitoksi. 

Maanantaina, ihan tavallisena koulupäivänä, englantilainen Lynelle Cantwell teki ikävän löydön, joka muutti hänen suhtautumistaan luokkatovereihinsa. Hän nimittäin löysi netistä nimettömän henkilön luoman äänestyksen, jossa etsittiin luokan ruminta tyttöä. Lynelle oli yksi listan henkilöistä.

Lynelle ei tyytynyt vain seuraamaan sivusta, vaan päätti vastata kyselyn luojalle sosiaalisen median välityksellä. Hän kirjoitti Facebookiin kantaaottavan teksti, jota on nyt jaettu jo tuhansia kertoja.

Alkuperäinen viesti on levinnyt maailmanlaajuisesti, ja tätä rohkeaa tyttöä on jo pyydetty puhumaan johtajuutta käsittelevään seminaariin Torontoon.

Näin ”Rumin tyttö" -äänestykseen joutunut vastasi luokkatovereilleen

"Tämä on osoitettu sille henkilölle, joka loi rumin tyttö -äänestyksen. Olen pahoillani siitä, että oma elämäsi on niin onnetonta, että sinun täytyy vähätellä ja halveksua muita ihmisiä. Tämä on myös niille 12 ihmiselle, jotka äänestivät minut lopulta neljännelle sijalle. Olen pahoillani myös teidän puolestanne.

Olen pahoillani erityisesti siitä, että ette tunne minua ihmisenä. Tiedän hyvin, että en ole se luokan kaunein tyttö. Tiedän, että minulla on kaksoisleuka ja käytän XL-kokoisia vaatteita. Tiedän, että minulla ei ole täydellistä hymyä tai täydellisiä kasvoja. Mutta olen pahoillani puolestasi, en itseni puolesta. Olen pahoillani, että käytät aikaasi muiden ihmisten loukkaamiseen. Olen pahoillani siitä, että et saa koskaan tietää millainen ihminen todellisuudessa olen.

Saatan näyttää kamalalta ulospäin, mutta… Olen hauska, kiva, mukava, jalat maassa kulkeva, hyväksyvä, ymmärtäväinen, avulias ja minulle on todella helppo puhua. Tämä pätee varmasti myös kaikkiin muihin henkilöihin, jotka laitoit listalle. Vaikka emme näytä täydellisiltä, se ei tarkoita sitä, että olisimme rumia. Jos tämä on käsityksesi rumasta, tunnen surua puolestasi. Oikeasti? Hanki elämä!" 

Kannustavia viestejä satelee 

Tekstin julkaisun jälkeen Lynelle on saanut paljon tukea ja kannustusta. Myös monet luokkatoverit, jotka äänestivät häntä, ovat pyytäneet anteeksi käytöstään. Lynelle kiitti viestin julkitulon jälkeen kaikkia tukijoitaan Twitterin välityksellä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Moni kannustusviestin lähettäjä on todennut lasten ja nuorten maailman olevan julmempi nyt, kun sosiaalinen media mahdollistaa nimettömien viestien lähettämisen. Myös CBC:n haastatteleman psykologin mukaan tämänkaltaiset kiusaamismuodot ovat yleisiä juuri tyttöjen välillä.

Tytön koulu onkin ilmoittanut, että se aikoo tutkia tapausta ja ryhtyä mahdollisiin jatkotoimiin kiusaamisen välttämiseksi.

Katso videolta, kun suomalaislapset kertovat, miksi ei saa kiusata:

Lähde: Newsner

Lue myös:

    Uusimmat