Rukiinen puolukkatorttu

Herkuttele terveellisesti syksyn marjoilla! Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä piirakkapohjaan on käytetty terveellisiä ruisjauhoja ja ruishiutaleita.

Voit valmistaa pohjan myös pakasteena myytävästä ruistaikinasta. Kuvan tortussa osasta pohjataikinaa on tehty koristeita (5 sydäntä) piirakan päälle.

Rukiinen puolukkatorttu

Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ruishiutaleita
  • Täyte:
  • 100 g paistonkestävää marjahilloa
  • 3-4 dl puolukoita
  • Muruseos:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl ruishiutaleita

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat.

Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla n.30 min.

Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Tai tee pohja helpommin 1 paketista ruistaikinaa (500 g). Kuvassa pohjataikinaa on jätetty hieman koristeeksi (5 sydäntä) piirakan päälle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat