Röyhkeä pyöräilijä oikaisi itsensä neljälle penkille ruuhkajunassa – vauvansa kanssa matkustanut äiti joutui seisomaan

Moottoripyöräilijä pelastuu junan alta viime hetkellä 0:29
Täpärä pelastus tallentui videolle! Moottoripyöräilijä pelastui junan alta juuri ja juuri.

Ruuhkajunassa jokainen istumapaikka tulee tarpeeseen. Siksi on ymmärrettävää, että neljän paikan varaaminen yhdelle ihmisille pistää vihaksi. Näin kävi Uudessa-Seelannissa, jossa aamujunassa matkanneen pyöräilijän käyttö on sanalla sanoen tyrmistyttävää.

Aucklandin lähijunassa matkustava Stuart Dawson hämmästeli viime viikolla paikallista pyöräilijää, joka oli ominut itselleen neljä istumapaikkaa mennäkseen pitkälleen. Dawson kertoo muiden muassa Newshub-uutissivustolle nähneensä lukuisia matkustajia, jotka nousivat junaan vain huomatakseen, ettei siellä ollut yhtään istumapaikkoja.

Junaan nousi myös äiti pienen vauvansa ja rattaiden kanssa. Kun Dawson pyysi pyöräilijää tekemään tilaa muille matkustajille, pyöräilijä haistatteli hänelle. Saman vastauksen sai myös junan konduktööri, joka käski pyöräilijää liikkumaan tai tämä joutuisi jäämään pois seuraavalla pysäkillä.

Mies jatkoi uniaan huolimatta lukuisista yrityksistä.

Äitiä ja vauvaa ei enää näkynyt tapauksen jälkeen

Dawsonin huomio kiinnittyi seisomapaikkaan tyytyneesen äitiin vauvansa kanssa. Sivustakatsojasta tuntui, että äiti tunsi olonsa epämukavaksi pyöräilijän lähellä. Dawson uskoo, että vauvansa kanssa liikkuva äiti on lopettanut junan käyttämisen, sillä aiemmin samassa junassa usein matkustanutta paria ei ole sen koommin näkynyt.

Dawson toivoo juniin lisää henkilökuntaa, jotta vastaaviin tapauksiin voidaan puuttua.

The New Zealand Herald -sanomalehdelle puhunut liikenneyhtiö Transdevin tiedottaja kertoo yhtiön olevan tietoinen tapauksesta. Tiedottajan mukaan vastaava epäsosiaalinen käytös on harvinaista. Transdev aikoo varmistaa asiakkaidensa turvallisuuden esimerkiksi henkilöstönsä asiakaspalvelukoulutuksella. Tilanteen vaatiessa junan henkilökunta voi kutsua paikalle poliisin.

Konduktöörien käytös syyniin


Junassa matkustanut pyöräilijä ei suostunut antamaan tilaa muille matkustajille. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Dawson puolestaan ei ymmärrä, miksei hänen todistamassaan tilanteessa tehty enemmän asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

– En ymmärrä, miksi junan konduktööri uhkasi heittää hänet (pyöräilijän) ulos, mutta ei sitten tehnyt mitään asialle, hän toteaa NZ Heraldin mukaan.

Samaa ovat ihmetelleet monet uutista sosiaalisessa mediassa kommentoineet.

– Miksei konduktööri hoitanut asiaa? Eikö se ole osa hänen työnkuvaansa, eräs nainen kirjoittaa Newshubin Facebook-sivuilla.

Moni on myös keksinyt tapoja, joilla pyöräilijän saisi varmasti nousemaan penkeiltä. Esimerkiksi pyörän viskaaminen ulos pysäkillä pysähtyneestä junasta olisi varma tapa saada pyöräilijä hereille.

Lue myös:

    Uusimmat