Mainos

Rovajärven kranaatinheitinturmassa kahdeksan epäiltyä

Epäiltyinä yhden varusmiehen hengen vaatineessa turmasta ovat onnettomuudessa loukkaantuneet varusmiehet sekä kaksi kantahenkilökunnan upseeria.

Poliisi epäilee kahdeksaa henkilöä kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikkomuksesta viime joulukuussa tapahtuneessa Rovajärven kranaatinheitinturmassa. Keskusrikospoliisi (KRP) on kuullut epäiltynä kuutta turmassa loukkaantunutta varusmiestä ja kahta kantahenkilökunnan upseeria. Kaikkia epäillään kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikkomuksesta.

Kranaatinheittimen kaksoislatauksesta aiheutuneessa turmassa yksi varusmies kuoli ja kuusi loukkaantui. Joiltakin heistä jouduttiin amputoimaan raajoja.Turma tapahtui 2. joulukuuta kaksi viikkoa kestäneen Rovajärven ampumaleirin viimeisen päivän koulutustarkastusammunnoissa.

- Esitutkintapöytäkirja valmistuu tämän kuun aikana, minkä jälkeen se siirtyy syyttäjälle, kertoo rikosylikonstaapeli Esko Vesanen KRP:n läntisestä osastosta Turusta.

Tapausta on tutkittu Turussa, koska asianosaiset ovat kaikki Varsinais-Suomesta ja Uudeltamaalta.

Vesasen mukaan tutkinnassa on selvitetty tehtävänjakoon liittyviä vastuukysymyksiä, ohjeistusta ja olosuhteita turmahetkellä.

- Koska tapaukseen liittyy kuolema, on tutkittava, onko joku mahdollisesti laiminlyönyt tehtäviään. Emme voi lähteä suoraan olettamuksesta, että kyseessä on vahinko, Vesanen painottaa.

Syyteharkinnan tekee valtionsyyttäjä Jukka Rappe. Hän ratkaisee, päätyykö juttu oikeuskäsittelyyn.

Rovajärvellä sattui vastaavanlainen kaksoislatauksesta aiheutunut kranaatinheitinonnettomuus vuonna 2001. Onnettomuudessa loukkaantui viisi varusmiestä. Tapauksesta tehtiin poliisitutkinta, mutta se ei johtanut syytteiden nostamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.