Roope Salminen ja äitipuoli Riitta Havukainen puhuvat koskettavasti suhteestaan: "Ei vanhemmuus ole sitä, että laittaa jonkun aluille tai synnyttää hänet"

1:14
Riitta Havukainen astui Roope Salmisen elämään tämän ollessa nelivuotias – tällaiset ovat heidän välinsä nykyisin

Roope Salminen lauloi äitipuolelleen Riitta Havukaiselle tekemänsä kappaleen Laulu rakkaudelle -ohjelmassa.  

Näyttelijä Riitta Havukainen sai kokea auvoisen yllätyksen Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi -ohjelman ensimmäisessä lähetyksessä, kun Roope Salminen lauloi hänelle tekemänsä kappaleen.

Roope Salminen oli nelivuotias, kun Riitta Havukainen alkoi seurustella tämän isän, näyttelijänä tunnetun Eppu Salmisen kanssa. Pari erosi vuonna 2011, mutta se ei ole vaikuttanut Roopen ja Riitan väleihin.

Roope Salminen ei löytänyt valmista kappaletta jolla hän olisi voinut ilmaista tunteensa äitipuoltaan kohtaan.

– En löytänyt maailmasta sellaista laulua, joka olisi kiteyttänyt sen, kuinka paljon minä Riittaa rakastan, arvostan ja mitä hän on minulle merkinnyt. Päätin sitten, että kirjoitan kappaleen ystävieni kanssa, Salminen kertoi MTV Uutisille ohjelman kuvausten päätteeksi.

Kappaleeseen on kiteytetty paljon kaksikon välistä suhdetta.

– Halusin kertoa siinä myös siitä, mitä äiti- tai isäpuolet ylipäätänsä voivat merkata ihmiselle. He tulevat aika vaikeaan paikkaan. Saattaa olla tilanne, että lapsi vastustaa aluksi tai on kokenut jonkin ison pettymyksen, mutta vaikeista asioista huolimatta se aikuinen rakastaa sitä lasta ja löytää paikan lapsen sydämestä, niin kyllä se ansaitsee kappaleen, Salminen pohtii.

– Ei vanhemmuus ole sitä, että laittaa jonkun henkilön aluille tai synnyttää hänet, vaan sitä, että on läsnä ja rakastaa, hän jatkaa.

Yllätys tuli Havukaiselle täysin puskista.  

– Odottaessa oli rento ja mukava fiilis, enhän minä osannut odottaa tuollaista pommia. Kun kappale alkoi soimaan, menin ihan veteläksi. Ei parempaa lahjaa toiselle voi antaa, Havukainen sanoo kiitollisena.

Salmista jännitti ennen esitystä ihan senkin puolesta, ettei hän ole liiemmin laulanut julkisesti, ainoastaan räpännyt.

– Tämä oli niin tärkeä kappale, että ajattelin vain, etten halua mokata.

Havukainen lausui kuitenkin viime hetkellä sanat, jotka saivat Roopen jännityksen hälvenemään.

– Juuri ennen lavalle nousua Riitta totesi, että mitäs tässä jännittämään, kun emme ole sydänkirurgeja, eli jos jokin menee täysin pieleen, niin mitään pahaa ei silti tapahdu. Riitta tietämättään siis tsemppasi minua ja jännitys hävisi, Salminen naurahtaa.

Kuinka tiiviit välit Roope Salmisella ja Riitta Havukaisella on nykyisin? Katso yllä olevalta videolta.

Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi -ohjelma 13. helmikuuta kello 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja