Roope Riski ratkaisi jatko-ottelun – HJK jatkaa trillerimäisesti Mestarien liigan karsinnoissa

Helsingin Jalkapalloklubi eteni trillerimäisellä tavalla Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle. Jatkopaikka ratkesi Pohjois-Irlannin Belfastissa jatko-ottelun jälkeen: HJK päihitti Larnen lopulta yhteismaalein 3–2.

HJK voitti Mestarien liigan karsintojen ensimmäisen kierroksen avausosan Larnea vastaan Helsingissä viime viikolla 1–0, minkä jälkeen se suuntasi täksi viikoksi Belfastiin.

HJK otti tukevamman otteen jatkopaikasta toisen osaottelun avauspuoliajalla, kun Tuomas Ollila viimeisteli maalin lähietäisyydeltä Topi Keskisen esityöstä ja helsinkiläiset siirtyivät otteluparin yhteismaaleissa 2–0-johtoon.

Larne kuitenkin painoi toisella puoliajalla vimmatusti päälle puolustavan HJK:n oltua suurimmaksi osaksi köysissä vastaan ottaen. Larne sai ensin otteluparin kavennuksen pelin 65. minuutilla Lee Bonisin maalilla rangaistuspotkusta. Pallon oli todettu osuneen rangaistusalueella Jukka Raitalan käteen.

Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Larnen myllytys tuotti isäntien toisen maalin, jolla Joseph Thomson tasoitti otteluparin.

Trillerissä seurasi perään pelattu jatko-ottelu. Sen ainoasta maalista vastasi jatkojen seitsemännellä minuutilla HJK: Lucas Lingmanin kanssa seinän pelannut Pyry Soiri löysi etutolpalta Roope Riskin, jonka ohjaus upposi verkkoon Larnen puolustaja Shaun Wantin kautta. Riski oli tullut ottelussa kentälle toisella puoliajalla.

HJK:ta luotsasi ottelussa uusi päävalmentaja, kun Toni Korkeakunnas pestattiin viime torstaina potkut saaneen Toni Koskelan tilalle.

Otteluparin voittanut HJK kohtaa toisella karsintakierroksella norjalaisen Molden. Ensimmäinen osaottelu pelataan jo ensi viikolla Helsingissä.