Suuri helpotus! HJK palasi voittojen tielle Mestarien liigassa

Katso: Videolla kooste HJK:n ottelusta sekä Jukka Raitalan että Miro Tenhon pelin jälkeiset kommentit.

Helsingin Jalkapalloklubi väänsi latvialaisesta RFS:stä huojentavan 1–0-voiton Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella keskiviikkoiltana.

Töölössä pelattu kamppailu sai HJK:n kannalta loistavan alun, kun Manuel Martic avasi maalihanat jo 11 minuutin pelin jälkeen. Itävaltalainen keskikenttäpelaaja prässäsi korkealta ja taisteli pallon puolustajalta itselleen ennen kliinistä vasemman jalan viimeistelyä lähietäisyydeltä.

HJK otti pelin edetessä varsin puolustusvoittoisen aseman pitääkseen huolen siitä, ettei omissa soi. Toni Koskelan taktiikka toimi ja katkaisi neljän voitottoman ottelun putken. Katsojamäärä Töölön Bolt Areenalla oli 3 874.

– Helpotti saada maali siihen alkuun, mutta olisimme voineet tehdä toisen tai kolmannenkin, kommentoi Jukka Raitala MTV Urheilulle ottelun jälkeen.

Joukkueet kohtaavat toisen osaottelun merkeissä Latviassa ensi viikon tiistaina, 12. heinäkuuta. Toisella kierroksella vastaan asettuisi tshekkiläinen suurseura Viktoria Plzen.

Kuuntele ylälaidan videolta, mikä kapteeni Miro Tenhon mielestä oli avain HJK:n voittoon.

Inter voitti kotona

Turun Inter voitti samaan aikaan Euroopan Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausottelussa kosovolaisen Dritan maalein 1–0.

Kotijoukkueen Jussi Niska viimeisteli ottelun ainoaksi jääneen täysosuman vapaapotkun jälkitilanteesta 77. minuutilla. Hetkeä aiemmin vastustajan Ilir Blakqori oli saanut ottelun toisen keltaisen korttinsa ja lentänyt punaisella suihkuun.

Joukkueet kohtaavat seuraavan ensi viikon tiistaina Pristinassa. Otteluparin voittaja saa toisella kierroksella vastaansa belgialaisen huippujoukkueen Royal Antwerpin.