Ronnie O'Sullivanin ihmeteolle valtavaa suitsutusta muilta snookertähdiltä – "Mitä tästä kaverista voi enää sanoa – nero!"

Snookermestari Ronnie O'Sullivan ylsi sunnuntaina saavutukseen, jota laji-ihmiset olivat odottaneet malttamattomana. 

O'Sullivan valloitti Players Championship -turnauksen 10-4-finaalivoitolla Neil Robertsonista, mutta mestaruuspystiä isompi uutinen oli O'Sullivanin voiton ratkaissut pistesarja. 

Englantilainen nimittäin pussitti 134 pinnan sarjan, joka oli samalla hänen uransa tuhannes vähintään 100 pisteen sarja virallisissa otteluissa.  

Sadan sarjojen listalla hän on vakuuttavassa johtoasemassa. Stephen Hendryllä sarjoja on 775, John Higginsillä 745 ja Robertsonilla 621. Heistä Hendry on jo vetäytynyt kilpapöydiltä. 

O'Sullivanin, 43, tuorein saavutus sai kanssapelaajilta valtavaa suitsutusta. 

– Sarjan lopussa vallitsi uskomaton tunnelma. Olen harmissani tappiosta, mutta käsien nostaminen pystyyn ei ole tällä kertaa ongelma. Kiitos kaikesta tuesta viikon aikana. Oli ilo olla osa noin erityistä hetkeä. Hienosti tehty Ronnie O'Sullivan, finaalivastustaja Robertson tunnusti

– Mitä tästä kaverista voi enää sanoa? Nero! Massiiviset onnittelut voitosta ja tuhannennesta satasesta, Ronnie. Meidän muiden pitää nostaa tasoamme, O'Sullivanille välierässä lukemin 0-6 hävinnyt Mark Allen kehui. 

– Joskus on nostettava kädet pystyyn ja tunnustettava vastustaja paremmaksi. Ja kun pelaa O'Sullivanin kanssa, näin saa tehdä valtaosan ajasta, kolminkertainen maailmanmestari Mark Williams kirjoitti. 

– Ronnie O'Sullivan on kaikkien aikojen paras! En usko, että näemme koskaan parempaa pelaajaa, Joe Perry totesi. 

O'Sullivania pidetään yleisesti kautta aikojen taitavimpana pelaajana, ja hänen meriittilistaltaan löytyy muun muassa viisi maailmanmestaruutta.  


Lue myös:

    Uusimmat