Ronnie O'Sullivan ylsi maagiseen rajapyykkiin – yleisö yllätti snookermestarin: "En ole koskaan kokenut tuollaista"

Snookersuuruus Ronnie O'Sullivan teki tuhannennen sadan pisteen lyöntisarjansa Players Championship -turnauksen finaalissa Englannin Prestonissa sunnuntaina. 

O'Sullivan, 43, voitti loppuottelussa Neil Robertsonin erin 10-4. O'Sullivan summasi finaalin aikana muun muassa 116:n, 105:n ja 134 pisteen sarjat.

Ratkaisuerän sarjalla (video alla) hän saavutti maagisen tuhannen "centuryn" eli sadan pinnan lyöntisarjan kerhon ensimmäisenä pelaajana lajin historiassa. 

– Tämä hetki yleisön kanssa oli erityinen. En tiennyt mitä odottaa, ja en ole koskaan kokenut tuollaista, että kaikki kannustavat jokaisen pallon kohdalla loppua kohden, O'Sullivan kommentoi BBC:n mukaan

Urallaan viisi maailmanmestaruutta voittanut O'Sullivan on sadan pisteen sarjojen tilastossa ylhäisessä yksinäisyydessään. Stephen Hendryllä sarjoja on 775, John Higginsillä 745 ja Robertsonilla 621. Heistä Hendry on jo lopettanut uransa. 

Finaalivoitto oli O'Sullivanille uran 35:s rankingturnauksissa. Hän nettosi turnausvoitosta 125 000 puntaa eli noin 145 000 euroa. 


Lue myös:

    Uusimmat